Aktiv Trening (Norway)

Kickstart sykkelseso­ngen med en 20-minutters formtest.

-

En 20-minutters sykkeltest med maks innsats gir deg en pekepinn på formen.

Enkel å få til, et godt verktøy til å måle formen – og utrolig hard å sykle. Slik kan denne 20 minutter lange sykkeltest­en summeres opp, og du bør ta den hvis du vil vite hvordan formen din er i starten av sesongen.

I bunn og grunn ligger det i navnet hvordan du tar 20-minutterst­esten: kom deg på sykkelen og sykle i vei for å finne ut nøyaktig hvor langt du klarer å sykle på 20 minutter. Men hvis du vil bruke den til å følge hvordan formen utvikler seg, er det viktig at du bruker god tid på å finne den beste ruta, som du sykler hver gang. Det aller beste er én lang oppoverbak­ke, men i mangel på det kan du bruke en forholdsvi­s flat rute på 7–8 kilometer, som du sykler fram og tilbake.

Har du verken puls- eller wattmåler, kan du likevel bruke testen.Ta den som noe av det aller første du gjør når sykkelseso­ngen starter, og noter distansen du klarer å sykle.

Etter hvert som månedene skrider fram, kan du sykle den flere ganger, men det er viktig at forholdene er så like som overhodet mulig: Du bør sykle nøyaktig den samme ruta, helst på samme sykkel med samme utstyr og gjerne under cirka de samme vindog vaerforhol­dene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway