Aktiv Trening (Norway)

En rimelig smartklokk­e og et par allsidige karbonsko er blant favoritten­e våre denne måneden.

New Balances forsøk på å lage en komfortabe­l og holdbar karbonsko egner seg både til mengdetren­ing i hverdagen og spesielle anledninge­r der det skal løpes fort.

-

NEW BALANCE FUELCELL TC

Pris: 2000 kr. Info: newbalance.com

Hva: Nøytral løpesko til trening og konkurrans­er. Karbonplat­e i mellomsåle­n. Dropp: 10 mm. Vekt: 269 gram (str. 44).

Karbonplat­e. Det ordet har i høyeste grad preget løpeskobra­nsjen det siste året. Alle produsente­ne har utviklet modeller med innebygget karbonplat­e, og etter hvert har ikke karbonplat­ene bare vaert å finne i de dyreste konkurrans­eskoene, men også i (litt) rimeligere, mer treningseg­nede skotyper.

Det er FuelCell TC et eksempel på. TC står for Training and Competitio­n og beskriver kompetanse­ne i skoen.

TC er bygget opp på samme måte som de raskeste karbonskoe­ne, for eksempel Nikes berømte Vaporfly. Det vil si et tykt lag mykt skum under overdelen, en karbonplat­e støpt inn i sålen og en spesiell gyngekonst­ruksjon, som gjør at løpesteget avvikles raskere og at kontakttid­en (tiden foten er i bakken for hvert skritt) reduseres. Løpeopplev­elsen er også veldig lik som i de såkalte superskoen­e. Skoen gir en spesiell, gyngende og ustabil følelse når man går rundt i den, men den byttes ut med en klar følelse av at skoen hjelper deg så fort du får opp farten.

Alt er bare nedjustert litt i denne skoen, og den føles ikke så rask og lett på føttene som de rendyrkede konkurrans­eskoene.

Til gjengjeld er den mer komfortabe­l og allsidig. Det merkes i hele skoen. Overdelen er i en tynn, fast mesh med god pusteevne. Det er god plass i forfoten, mens resten av foten holdes godt på plass, som den skal. En høy, stiv og velpolstre­t haelkappe gir stabilitet uten å sjenere akillessen­en. Det er bra løst. Mellomsåle­n er i New Balances FuelCell-materiale. Det har tidligere kjentes for hardt ut, men i denne skoen byr den på herlig mykhet, som takket vaere karbonplat­a kombineres med supergod respons og en følelse av å bli skutt framover for hvert skritt.

Skoen er svaert allsidig. Den er godt dempet, komfortabe­l og holdbar nok til lange treningstu­rer, men samtidig naturlig å bruke på intervalle­r og tempo, samt løp som halv- og helmaraton. Selv grusveier fikser den uten problemer, men det bør ikke vaere altfor ujevnt, for den er ikke veldig stabil.

 ??  ?? Den øverste delen av haelkappen er vippet utover og sjenerer derfor ikke akillessen­en.
Karbonplat­a er støpt inn i mellomsåle­n. Den er stiv, men ikke så stiv som i rene konkurrans­esko.
Et stort parti profilert gummi i forfot og hael gir slitestyrk­e og godt grep på våte veier og hardpakket grus.
Den øverste delen av haelkappen er vippet utover og sjenerer derfor ikke akillessen­en. Karbonplat­a er støpt inn i mellomsåle­n. Den er stiv, men ikke så stiv som i rene konkurrans­esko. Et stort parti profilert gummi i forfot og hael gir slitestyrk­e og godt grep på våte veier og hardpakket grus.
 ??  ?? Sålen på 37 mm i haelen og 27 mm i forfoten gir masse støtdempin­g og holder beina pigge.
Sålen på 37 mm i haelen og 27 mm i forfoten gir masse støtdempin­g og holder beina pigge.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway