Aktiv Trening (Norway)

HAR LØPT HVER DAG I 45 ÅR

Robert Kraft (71) elsker å løpe på stranda i Miami. Han løper aldri mer enn 12,8 km, men det har han til gjengjeld gjort hver dag i 45 år.

-

Det er nyttårsaft­en 1974. 24 år gamle Robert Kraft har for en gangs skyld hatt et dårlig år. Håpet om å bli profesjone­ll countrysan­ger har strandet, og de siste månedene har humøret vaert like mørkt som nattehimme­len over Miami. Det må skje noe. 1975 skal bli annerledes, tenker han, og da fyrverkeri­et får nattehimme­len over Miami til å eksplodere i all verdens farger, lover han seg selv at han hele neste år skal løpe 8 miles – cirka 12,8 kilometer – om dagen. Hver dag.

Det er 45 år siden. Og Robert Kraft har ikke tatt en eneste dags pause. Hver ettermidda­g klokka 17.30 tropper han opp foran det samme livredderh­uset ved 5th Street på Miamis South Beach og løper sin faste rute – fire miles den ene veien og fire miles tilbake igjen i sanden. Han har løpt i alt fra hetebølger til orkan. I løpet av årene har han hatt stressbrud­d, sydd flere sting i foten, hatt matforgift­ning og blitt innlagt på sykehus med akutt åndenød, men han har aldri gått glipp av en løpedag.

Opp gjennom årene har Robert Kraft blitt et kjent ansikt på Miami Beach, og fordi han alltid løper på samme tidspunkt, dukker ofte andre løpere opp for å slå følge med ham. Så lenge man oppfører seg ordentlig, er man velkommen. Hvis du løper alle de 12,8 kilometern­e, får du et kallenavn av Robert. Selv kalles han «Raven» (ravn), noe en venn fant på fordi han alltid gikk i svart og var lenge oppe. Robert har funnet kallenavn til over 3000 personer, som har dukket opp for å løpe med ham. De har kommet fra 87 forskjelli­ge land, og det gleder ham voldsomt, for som han sier:

– Når jeg ikke kommer meg ut i verden, er det fantastisk at verden kommer til meg.

 ??  ??
 ??  ?? Da koronapand­emien for alvor rammet USA i fjor vår, ble stranda stengt. Da løp Robert Kraft på fortauet utenfor i to uker.
Da koronapand­emien for alvor rammet USA i fjor vår, ble stranda stengt. Da løp Robert Kraft på fortauet utenfor i to uker.
 ??  ??
 ??  ?? 71-åringen vil løpe til den dagen han dør. Når han en dag faller om, håper han at det skjer på stranda med løpeskoene på.
71-åringen vil løpe til den dagen han dør. Når han en dag faller om, håper han at det skjer på stranda med løpeskoene på.
 ??  ?? Ruta Robert Kraft løper hver dag, er akkurat 8 miles lang.
– 7 miles er for kort, og 9 miles er for langt, mener han.
Ruta Robert Kraft løper hver dag, er akkurat 8 miles lang. – 7 miles er for kort, og 9 miles er for langt, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway