Aktiv Trening (Norway)

MYSTISK SUPERSKO

-

Svenske Craft har hoppet på karbonvogn­a og lanserer i vår en løpesko med karbonfibe­rplate i sålen og ganske spesielt design.

Hva: Craft CTM Ultra Carbon

Hva er det: Craft er kjent som fornuftige, sindige svensker, som har kontroll på superunder­tøy og rimelige treningskl­aer. Men med denne skoen overrasker de virkelig, for det er en vill satsing, både når det gjelder utseende og teknologi.

Med CTM Ultra Carbon hopper Craft på den dominerend­e trenden for tiden med å putte en karbonplat­e og bra med skum i skosålen. Ideen er å skape en lett løpesko som skyter løperen framover, samtidig som den holder beina fine også etter 35 km. Fargen heter Dazzle Camo og er inspirert av folien bilproduse­ntene pakker nye prototyper inn i for å skjule designet.

Derfor er vi begeistret: Svenskene har tidligere laget løpesko, og et par av dem har med sin enkle oppbygning og gode passform faktisk vaert meget bra. Lyktes de med å ta den kunnskapen med over i denne skoen, er det absolutt lovende. I tillegg er det vanskelig ikke å like det eksotiske sebradesig­net. Det er kanskje ikke så veldig vakkert, men det er i hvert fall morsomt.

I tillegg må vi bare beundre motet hos Craft. Med denne skoen utfordrer de giganter som Nike og Adidas, og det er beundrings­verdig.

Hva koster den: 250 euro eller cirka 2600 kroner. Det er faktisk helt greit sammenlign­et med de øvrige karbonskoe­ne på markedet.

 ??  ?? Skoen veier 235 gram. Det er tyngre enn Nikes standardse­ttende Vaporfly. Men svenskene pusler med en enda lettere konkurrans­eversjon av skoen, som skal skvise seg under 200 gram.
Mellomsåle­n består av et nyutviklet skum kalt Vault. Sålen er lett og har ifølge Craft svaert høy energy return.
Karbonplat­a ligger i hele sålens lengde og er kurvet, slik at den i høyere grad skyver løperen gjennom løpesteget.
Skoen veier 235 gram. Det er tyngre enn Nikes standardse­ttende Vaporfly. Men svenskene pusler med en enda lettere konkurrans­eversjon av skoen, som skal skvise seg under 200 gram. Mellomsåle­n består av et nyutviklet skum kalt Vault. Sålen er lett og har ifølge Craft svaert høy energy return. Karbonplat­a ligger i hele sålens lengde og er kurvet, slik at den i høyere grad skyver løperen gjennom løpesteget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway