Aktiv Trening (Norway)

«Med stengte bassenger måtte jeg vaere kreativ»

-

Lotte Miller (24) var midt i forberedel­sene til en ny triatlonse­song, med OL som det store høydepunkt­et, da koronaen kom og bassengene ble stengt.

– Fra mars til juni var det ingen svømming. Da måtte jeg vaere kreativ. Jeg brukte strikk for å simulere svømmetak, og så trente jeg i stedet mer styrke, fleksibili­tet og mobilitet i skuldrene. Jeg brukte også en Thorax trainer, en langrennsm­askin, for å trene kondisjon samtidig som jeg brukte armene, forteller hun.

– Jeg prøvde å ikke miste så mye styrke, og da jeg kom tilbake i bassenget var det ikke styrke som var hemningen, men å bli vant til vannet og bevegelsen­e. Det var overrasken­de hvor lett det var å komme inn i svømmingen igjen. Fra jeg begynte å svømme i 7-8-årsalderen har jeg aldri vaert så lenge ute av bassenget før, men det var ikke så stor forskjell på å vaere borte to uker eller tre måneder.

OL ble utsatt og i hele fjor ble det bare arrangert ett løp i verdensser­ien, som da fikk VM-status.

Der tok Stavanger-jenta 9. plass.

– Det var gøy etter så lang tid uten konkurrans­er. Da følte jeg at «jeg kan jo dette her», sier Lotte, som også mistet store deler av 2019-sesongen med en brukket tå.

Derfor var det ekstra surt at koronaen satte en stopper for nesten alle konkurrans­ene i fjor.

– Det var kjempekjed­elig, for det er det jeg gjør, det er det som er jobben min. Det var nesten så jeg glemte litt hvorfor jeg trente og hvordan det var å konkurrere, forteller hun.

Men den oppløftend­e 9. plassen kan i hvert fall tyde på at Lotte har fått trent godt, til tross for koronaens begrensnin­ger.

– Det har jo vaert lett å gjøre jobben – ingen avbrekk, ingen konkurrans­er og ingen sykdom. Så jeg har fått kjørt gode økter hver uke.

At OL ble utsatt, ser hun egentlig positivt på.

– Det var mest frustreren­de når svømmehall­ene var stengt og vi ikke visste om det ble utsatt eller ikke. Det er ikke så kult å stå på startstrek­en og ikke vaere godt nok forberedt. Når det ble utsatt, var det helt greit. Jeg var uansett ikke helt der jeg ville vaere da sesongen i fjor skulle ha startet. Nå har jeg fått en god vinter med kontinuite­t og har fått skapt en god base. Sjansene for å levere gode resultater i år er større, mener hun.

Etter å ha studert i Danmark fram til juni i fjor og hatt en kort periode på et privat, internasjo­nalt lag, har Lotte siden i høst vaert tilbake i Norge og fulgt landslaget­s opplegg. Nå har hele gjengen «rømt» til ideelle forhold i Portugal, der de forbereder seg til det som forhåpentl­ig blir en mer normal sesong – med et OL.

– Men hvis det ikke blir nå heller, ser jeg mot OL i 2024. Verden går ikke under for meg, sier hun.

 ??  ?? Lotte Miller forteller at hun har fått trent gode økter hver uke under koronaen.
Lotte Miller forteller at hun har fått trent gode økter hver uke under koronaen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway