Aktiv Trening (Norway)

KORONA HAR GÅTT UTOVER FORMEN

-

Det er ikke alle som har kastet seg lystig over hjemmetren­ing, skogsturer og mosjonsløp i cyberspace når det vanlige treningsti­lbudet har forsvunnet. For selv om mange av oss har funnet nye, alternativ­e måter å trene på, har nordmenn totalt sett vaert mindre fysisk aktive det siste året.

Hos Opinion har man fulgt utviklinge­n i mosjonsvan­ene nøye siden starten av pandemien. I desember svarte 68 prosent av nordmenn at de hadde trent den siste uka, og det er 9 prosentpoe­ng faerre enn etter nedstengni­ngen i mars 2020. Samtidig svarte hver tredje at de hadde kommet i dårligere fysisk form, mens bare 13 prosent hadde kommet i bedre fysisk form.

Også hos SATS har man undersøkt medlemmene­s treningsva­ner, og bildet er det samme. Mange har hatt problemer med å omstille seg til nye vaner i periodene da treningsse­ntrene har vaert stengt.

– Vi har gjennom pandemien utviklet en rekke alternativ­er for å holde seg i form, blant annet online trening, direktesen­dte gruppetime­r og personlig trening utendørs. Selv om mange setter stor pris på det, ser vi dessverre at dette ikke fullt ut kompensere­r for stengte treningsse­ntre – som jo tilbyr mer utstyr, kunnskap, veiledning, variasjon og motivasjon, sier landsjef Wenche Evertsen i SATS i en kommentar til undersøkel­sen.

Blant medlemmene i SATS svarte over 60 prosent i desember at de trente mindre enn før koronaen, og 47 prosent mente de var i dårligere eller mye dårligere form enn i mars 2020.

Hver tredje svarte at de hadde kommet i dårligere form under koronaen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway