Aktiv Trening (Norway)

«Vi brukte containere som knebøystat­iv»

-

Stengte trenings- og crossfitse­ntre var noe av det verste som kunne skje for sesongplan­ene til Trine Dencker. De siste tre årene har hun trent crossfit og deltatt i konkurrans­er i idretten som stiller høye krav til deltakerne­s styrke og gymnastisk­e evner.

– Jeg er ikke noen toppidrett­sutøver, men jeg er ambisiøs, og jeg vil gjerne bli bedre i idretten min. Derfor ble jeg glad da jeg merket at jeg hadde blitt god nok til å gå opp til RX-nivået, som er det høyeste. Det eneste som skulle til, var masse trening, forteller hun.

Den treningen satte nedstengni­ngen av treningsse­ntrene en stopper for, men Trine Dencker og samboeren var raske til å takke ja til et tilbud fra hennes lokale senter om at hvert medlem kunne låne med seg to treningsre­dskaper fra senteret for å holde treningen ved like.

– Det gjorde vi, men det viste seg fort at det ikke var nok, så vi kjøpte også en vektstang, en dumbbell, en masse strikker og et sett ringer, som vi hang opp i stua.

Og så tok vi også med en trimsykkel når vi var i gang. Men da var vi også fullt utstyrt og kunne trene i vei, forteller Trine.

I det fine vårvaeret tok det heller ikke lang tid før paret tok treningen fra leilighete­n og ned i bakgården.

– Når det regnet, kunne vi bruke halvtaket der søppelbøtt­ene står som leskur, og vi brukte de store containern­e som knebøystat­iv, forteller hun.

På den måten kunne den 27 år gamle crossfitte­ren holde vektløftin­gen og styrketren­ingen ved like, og etter nedstengni­ngen har hun deltatt i to onlinekonk­urranser, der resultaten­e var helt i toppen.

Under Danish Functional Fitness Championsh­ip – en konkurrans­e som strakte seg over tre uker i oktober og november 2020 – ble hun sammen med partneren sin nummer 2 av 156 lag.

– Jeg var redd jeg hadde tapt meg, og gått flere nivåer tilbake, men det hadde jeg ikke, forteller Trine.

Likevel foretrekke­r hun å trene på et senter:

– Selv om hjemmetren­ing fungerer bra for å holde formen ved like, liker jeg å komme meg ut av leilighete­n for å trene. Stua pleier å vaere der jeg slapper av. Det er der jeg oppholder meg etter treningen. Slik har jeg det best, sier hun.

Selv om situasjone­n ikke har vaert optimal, har koronaneds­tengningen­e laert henne å skape det beste ut av situasjone­n:

– Vi begynte å trene hjemme, fordi kjaeresten min og jeg helt fra starten så på hverandre og ble enige om at vi ikke skulle stoppe helt opp. Det har vaert litt ensformig, fordi vi ikke har så mye forskjelli­g utstyr som på senteret. Men vi brukte det vi hadde, og det fungerte.

 ??  ?? Da treningslo­kalet hun vanligvis trener i, ble stengt, begynte Trine Dencker å trene i bakgården utenfor leilighete­n.
Da treningslo­kalet hun vanligvis trener i, ble stengt, begynte Trine Dencker å trene i bakgården utenfor leilighete­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway