Aktiv Trening (Norway)

Tips til å trene balansen

-

HOLD ØVELSEN LITT LENGER

Hvis du kan holde en øvelse i 30 sekunder uten problemer, bør du utvide tiden gradvis for å vaere sikker på at du utfordrer deg nok. Legg til for eksempel 10 sekunder hver gang.

FINN DIN INDRE RO

Meditasjon, yoga og pustetekni­kker kan bedre balansen, siden du laerer deg å holde roen og fokusere. For det er jo slik at angst og nervøsitet også kan påvirke balansen. Forestill deg for eksempel at du skal gå på en smal planke mellom to traer. Etterpå forestille­r du deg at du går på den samme planken når den ligger på bakken. Det er ingen tvil om at du kan klare det siste mye fortere og med mye større trygghet, ettersom du ikke er redd.

TREN PÅ USTABILT UNDERLAG

Du trener balansen når du står på et balansebre­tt eller -pute, eller for eksempel en myk matte. De små senene og leddene rundt musklene må nemlig jobbe enda hardere for å stabiliser­e kroppen. Hvis du løper eller går, kan du også trene i skogen, der underlaget er mykere og mer ujevnt.

FINN TRENING SOM STYRKER BALANSEN

Prøv for eksempel denne: Stå på alle fire med hendene under skuldrene. Strekk ut den ene armen og motsatt bein til vannrett stilling, mens du holder ryggen rett og strammer magemuskle­ne. Samle den strake armen og det strake beinet så albuen og kneet møtes under brystet. Fortsett å bøye og strekke i 30 sekunder før du bytter side. Du kan også gjøre øvelsen på en stor pilatesbal­l.

LUKK ØYNENE

Når du mestrer en balanseøve­lse, kan du prøve å gjøre den med lukkede øyne. Det stiller ekstra krav til de andre balansesan­sene når du ikke kan bruke øynene som hjelp.

FLYTT VEKTA

I stedet for å legge all vekt på hele foten, kan du flytte den til forfoten eller siden av foten når du gjør en balanseøve­lse. Du kan også leke med å flytte vekten fra den ene foten til den andre.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway