Aktiv Trening (Norway)

EVENTYR PÅ AFRIKAS SØRSPISS

-

Det ser kanskje ikke ut som «en morsom dag i vår egen bakhage», men faktisk var det nettopp slik ultraløper­en Kane Reilly beskrev løpeturen han og kompisen Ryan Sandes nylig bega seg ut på. De to sørafrikan­ske løperne bestemte seg for å sette en FKT – fastest known time – i lokalområd­et, naermere bestemt på strekninge­n mellom fyrtårnene Cape Point og Mouille Point på sørspissen av Afrika. Det er en rute som byr på mye fjellterre­ng og en av landets vakreste kyststrekn­inger, men så mye mer enn det visste de ikke på forhånd. Det viste seg at de hadde undervurde­rt ruta, og det første forsøket måtte de avbryte, da terrenget viste seg å vaere mer utfordrend­e enn ventet og de risikerte ikke å rekke hjem før portforbud­et om kvelden, noe som i Sør-Afrika kunne gitt en natt i kasjotten. Men få uker senere tok de turen igjen og gjennomfør­te denne gangen de 74 kilometern­e på 9 timer og 20 minutter.

 ??  ?? De to løperne fikk en spontan idé om å løpe fra fyrtårn til fyrtårn, og lagde en rute i full fart. Så de visste ikke helt hva som ventet dem ute på løpeturen.
De to løperne fikk en spontan idé om å løpe fra fyrtårn til fyrtårn, og lagde en rute i full fart. Så de visste ikke helt hva som ventet dem ute på løpeturen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway