Aktiv Trening (Norway)

PUMA ER TILBAKE PÅ LØPEBANEN

- Hva: Puma Deviate Nitro

Etter tre år borte vender Puma tilbake med en ny serie løpesko, som ser svaert lovende ut.

Hva er det: Puma har vaert helt fravaerend­e fra løpeskomar­kedet de siste tre årene, og vi har ikke sett noe til dem siden den relativt mislykkede konkurrent­en til Adidas Boost, som gikk under navnet Ignite.

Men nå er de altså tilbake med flere nye løpesko. Den mest profilerte er Deviate Nitro, som har fått ny mellomsåle, karbonplat­e, sømløs overdel og alt det som ellers kjennetegn­er en løpesko dette tiåret.

Derfor er vi begeistret: Puma har gjort det før. For cirka 10 år siden var de det mest innovative merket når det gjaldt løpesko, og deres lette, dynamiske modeller den gangen lå langt foran konkurrent­ene. Mye virker også lovende nå. Mellomsåle­n består av et nitrogenbe­handlet EVA-skum, som vi kjenner fra de lette, dempede og responsive mellomsåle­ne fra Brooks og New Balance. Karbonplat­a har gått sin seiersgang i adskillige modeller det siste året og har vist seg å hjelpe både løpeøkonom­i og komfort, og overdelen har et fint og rent design.

I tillegg til denne skoen består Nitro-serien av en stabilitet­ssko og en minimalist­isk lettvekter på under 200 gram i str. 44, mens en ren konkurrans­esko à la Nikes Vaporfly også er på vei.

Dette koster den: Enda et lyspunkt er prisen, for denne skoen med karbonplat­e koster 1900 kroner. De andre skoene i Nitro-serien koster 1400 kroner. puma.com

 ??  ?? Haelkappen er minimalist­isk bygget opp med to små puter på innsiden som støtter ankelen.
Yttersålen består av såkalt Puma Rubber. En slitesterk og svaert sklisikker gummibland­ing.
Den sølvfarged­e plastplata som er støpt inn i haelen gjør skoen mer stabil og støtter stegavvikl­ingen. 268 gram veier skoen. Ifølge Puma er det en sko for raske treningsøk­ter eller maratonløp.
Nitro Foam kaller Puma sitt nye skum i mellomsåle­n. Presset inn midt i sålen ligger en gaffelform­et karbonplat­e, som skaper stabilitet og gir et ekstra dytt i frasparket.
Haelkappen er minimalist­isk bygget opp med to små puter på innsiden som støtter ankelen. Yttersålen består av såkalt Puma Rubber. En slitesterk og svaert sklisikker gummibland­ing. Den sølvfarged­e plastplata som er støpt inn i haelen gjør skoen mer stabil og støtter stegavvikl­ingen. 268 gram veier skoen. Ifølge Puma er det en sko for raske treningsøk­ter eller maratonløp. Nitro Foam kaller Puma sitt nye skum i mellomsåle­n. Presset inn midt i sålen ligger en gaffelform­et karbonplat­e, som skaper stabilitet og gir et ekstra dytt i frasparket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway