Aktiv Trening (Norway)

Gjør gåturen til en treningstu­r

Bruk utstyret og den mentale forberedel­sen til å gjøre om gåturen til vanlig trening.

-

TENK PÅ TUREN SOM EN TRENINGSØK­T

Jada, vi vet at en gåtur «bare» er en gåtur. Nettopp derfor er det viktig at du omstiller deg mentalt til at det faktisk er et poeng med treningsgå­turene: Du går av gårde for å få trening. Derfor bør du vite før du går hjemmefra hvor du vil gå, og hvor lang tid du vil vaere ute.

RETT OPP RYGGEN OG FÅ OPP FARTEN

Når du går, så skal du gå! Det vil si at du skal rette opp ryggen, slik at haka kommer opp. Du skal stramme kroppskjer­nen, løfte føttene og gå av sted i et raskt tempo. Er du så sliten at du sleper haelene etter deg, er det bedre å ta en hviledag.

LEGG INN TUREN I PROGRAMMET

Hvis du vil bruke gåturene som trening, bør de legges inn i treningspr­ogrammet ditt. Enten som et fast element du setter av tid til i kalenderen, eller som en slags nødøkt du kan ta fram hvis du er sliten eller kjenner at kroppen og hodet har behov for litt avveksling.

FÅ HØYERE INTENSITET MED EN SEKK

Hvis du overhodet ikke føler at det er tungt, og det naermest blir kjedelig å tråkke i vei, kan du øke intensitet­en ved å ta på en ryggsekk med noe vekt. Det øker belastning­en på hele kroppen, ikke bare beina. Start forsiktig med to til fire kilo, og jobb deg oppover i vekt.

SETT FOKUS PÅ TEKNIKKEN

Spesielt hvis du er løper får du en ekstra bonus hvis du trekker bort fra jevne grusveier og flate stier og heller tar turen ut i ulendt og kupert terreng i skogen eller fjellet. Både oppoverog nedoverbak­kene lar biomekanik­ken jobbe, og du styrker spesielt balanseevn­en du også bruker når du løper.

SKAFF DEG LITT UTSTYR

Vi sier ikke at du må gjøre store investerin­ger for å begynne å gå tur. Men hvis du skulle ha veldig lyst til å kjøpe noe nytt, har vi funnet noen gode og moderne produkter som kan gi deg og gåturene dine en liten piff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway