Aktiv Trening (Norway)

Lett, billig og ekte trådløst headset

-

SUPERT TIL PRISEN

➼ Med Dime undersøker Skullcandy hvor billig et ekte trådløst headset kan lages. Det gjør de langt på vei bra. Men superlav pris kommer tross alt med en pris.

SKULLCANDY DIME

Pris: 449 kr. Info: skullcandy.eu

Hva: Trådløst headset. Vanntett (IPX4). Batteritid: 3,5 timer og ytterliger­e 4,5 timer i etuiet.

Skullcandy har i høyeste grad oppdaget at ekte trådløse øreplugger er det som er in for tiden, og lanserer slike produkter i en stri strøm. Hele tre ulike modeller innen kategorien har sett dagens lys i løpet av få uker. Felles for dem er lav pris og ungdommeli­ge farger i klar grønn, rød og blå (alle headsetten­e fås riktignok også i mer moden/kjedelig svart).

En av de mest interessan­te nye lanseringe­ne er Dime. Det skyldes ikke nye fancy funksjoner. Tvert imot, faktisk. Dimes ubetinget største styrke er en naermest uhørt lav pris. 449 kroner koster de, og setter dermed nye standarder for hvor lite et helt trådløst headset kan koste.

I tillegg er de veldig små og lette. I etuiet tar de ikke mer plass enn en bilnøkkel og veier 35 gram, mens selve pluggene bare veier 4–5 gram hver. Det er cirka 20 prosent mindre enn Apples AirPods.

Men man merker selvfølgel­ig den lave vekta og lave prisen. Alt er laget i matt, lett plast, som ikke akkurat signalerer luksus, men på den annen side virker solid nok. På funksjonss­iden er det største minuset fravaeret av støydempin­g. Det savner man i høyeste grad på sykkelen, der vindstøyen overdøver musikken, og på treningsse­nteret. Lyden er heller ikke imponerend­e. Det mangler nyanser og dybde, men de spiller høyt, og til podkaster fungerer de fint.

Settet kommer uten ekstra silikonpro­pper, men sitter faktisk overrasken­de godt, selv under aktivitet. De må vinkles på plass, men da sitter de på grunn av den lave vekta også nesten umerkelig i øret.

KONKLUSJON: Kan du leve uten støydempin­g og med en litt diskantpre­get lyd, får du lette, små og ganske velsittend­e øreplugger til en imponerend­e lav pris.

Lav pris. Overrasken­de velsittend­e.

Litt spak lyd. Savner støydempin­g, men det kan heller ikke forventes til den prisen.

 ??  ??
 ??  ?? En enkel, men fin, funksjon er at proppene fungerer uavhengig av hverandre. Du kan dermed nøye deg med å ha en av dem i øret både under telefonsam­taler og når du hører på musikk.
En enkel, men fin, funksjon er at proppene fungerer uavhengig av hverandre. Du kan dermed nøye deg med å ha en av dem i øret både under telefonsam­taler og når du hører på musikk.
 ??  ?? Etuiet kan festes i nøkkelknip­pet med den lille remmen. Det er en god illustrasj­on på hvor lite og lett det er.
Etuiet kan festes i nøkkelknip­pet med den lille remmen. Det er en god illustrasj­on på hvor lite og lett det er.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway