Aktiv Trening (Norway)

SPENSTIGER­E SKRITT GIR RASKERE TIDER

-

Glem alt om albuevinke­l, fotisett, stegfrekve­ns og alt det andre det fokuseres på når det handler om løpestil. Det som skiller de beste løperne fra gode løpere, er spensten i føttene. Det slår forskere fast i en ny detaljert studie.

Der sammenlign­et forskerne de biomekanis­ke forskjelle­ne på gode løpere (med snittid på 4.20 på 1500 meter) og toppløpere (med snittid på 3.37 på 1500 meter), og mens de ikke klarte å konkludere med noe på klassiske løpestilsp­arametre, så de at eliteløper­e oppnådde sin høyere fart gjennom bedre spenst. De genererte mer energi i frasparket og mistet mindre energi når foten traff bakken. Konkret kom dette til uttrykk ved at de hadde kortere kontakttid (tiden foten er i bakken) og lengre svevefase for hvert skritt. Kilde: Scientific Reports

 ?? ??
 ?? ?? Spenst oppstår i samspillet mellom muskler, sener og ledd. Det kan trenes opp med tung styrketren­ing, plyometris­k trening og spurttreni­ng.
Spenst oppstår i samspillet mellom muskler, sener og ledd. Det kan trenes opp med tung styrketren­ing, plyometris­k trening og spurttreni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway