Aktiv Trening (Norway)

SUPERSYKKE­L MED SKJULT STØTDEMPIN­G

Den enorme utviklinge­n av terrengsyk­ler fortsetter, nå med integrert bakdemper.

-

Hva: Scott Spark

Hva er det: Scotts nye Spark er en fulldemper, altså en terrengsyk­kel med støtdempin­g både foran og bak. Men bakdempere­n er her integrert i ramma.

Derfor er vi begeistret: Terrengsyk­kelen så dagens lys på 1980-tallet, og mens det tok mange år før den i det hele tatt utviklet seg noe saerlig, har det gått ekstremt fort de siste ti. Vi har fått større hjul, tykkere dekk, bredere styre, ny geometri, elektronis­ke gir og nå altså integrert bakdemper. Det er fantastisk å se hvordan syklene fortsetter å utvikle seg – og utvikle seg i en retning der de både blir morsommere og sikrere å sykle på.

Den integrerte dempegaffe­len skal ifølge Scott gi en stivere og mer stabil bakdemper. Den skal også vaere mer holdbar, ettersom den er beskyttet av ramma, og så ser det jo veldig stilig ut.

Dette koster den: Spark-modellen med denne integrerte dempegaffe­len kommer i 21 ulike versjoner! Noen til konkurrans­e (RC) og andre mer terrengori­enterte (900). Sistnevnte fås i en aluminiums­versjon, som starter på 25 000 kr, mens RC bare fås i karbon og koster fra 38 000 kr til 140 000 kr for toppmodell­en. Modellen over koster 94 000 kr. scott-sports.com

minutter bør du bevege deg for hver time du sitter i løpet av dagen. På den måten veier du opp for sittetiden med nok aktivitet til å ha god helse, konkludere­r en ny studie. Det er vel å merke tre minutter ved moderat til høy intensitet, for eksempel løping, rask gange, en gruppetime på senteret, styrketren­ing eller ballspill. Er aktivitete­n lavintens, må det 12 minutter til for hver inaktive time.

Kilde: Glasgow Caledonian University

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway