Aktiv Trening (Norway)

HOLD DEG SLANK MED VEKTER

-

Vil du unngå at kiloene langsomt kommer krypende med årene, bør du finne fram vektene. For personer som trener styrke et par ganger i uka har mye større sjanse for å holde seg slanke enn dem som ikke løfter vekter, viser forskning. Amerikansk­e forskere så på data fra

12 000 personer som mellom 1987 og 2005 jevnlig hadde gjennomgåt­t en rekke tester av sin fysiske form og helse. Alle 12 000 var normalvekt­ige ved det første besøket på laboratori­et, men i løpet av forsøksper­ioden på cirka seks år var 19 prosent av dem blitt overvektig­e. De personene som trente styrke et par ganger i uka i 1–2 timer, hadde 20 prosent lavere sannsynlig­het for å bli overvektig­e i løpet av årene målt på BMI – og hele 30 prosent lavere risiko når man brukte midjemål og fettprosen­t som målemetode.

Kilde: PLOS Medicine

 ?? ?? Uansett om testperson­ene bare trente styrke eller kombinerte det med kondisjons­trening, ga det ifølge studien like liten risiko for å legge på seg.
Uansett om testperson­ene bare trente styrke eller kombinerte det med kondisjons­trening, ga det ifølge studien like liten risiko for å legge på seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway