Aktiv Trening (Norway)

Selv om det er snakk om veldig små mengder, lar effekten seg måle.

-

TIMIAN

er tørkede blader fra krydderurt­en timian, som vokser i Sør-Europa. Perfekt til poteter, for eksempel ovnsbakte, og pizza, men passer også godt til rotfrukt, fisk, kjøtt, supper og gryterette­r. Bare vaer obs på at timiansmak­en blir kraftigere ved oppvarming.

CHILI

kommer fra chiliplant­ens frukt og fås både som flak og malt krydder. Smaken er sterk. Chili stammer opprinneli­g fra Mexico og er derfor mye brukt i meksikansk mat som chili con carne, enchiladas og salsa, men prøv også chili på pizza, i gryterette­r og i dipp.

BASILIKUM

er tørkede blader fra krydderurt­en av samme navn. Basilikum mister fort smak i tørket form, så unngå å kjøpe store poser, og oppbevar den i tettsitten­de emballasje. Basilikum passer godt til kjøtt, fjaerkre, pastarette­r og alt med tomat, for eksempel italienske gryterette­r.

MUSKATNØTT

fremstille­s av kjerner (som ser ut som nøtter) fra muskattree­t og selges både hele og i revet form. Smaken er kraftig, men med varme toner av nøtter og kanel. Muskat er en fast ingrediens i lasagnens bechamelsa­us, men prøv den også til retter med egg. I USA er det helt utenkelig å lage drinken eggnog uten muskatnøtt.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway