Aktiv Trening (Norway)

Går du de andre på nervene?

-

En evig kilde til frustrasjo­n på treningsse­nteret er når andre ikke respektere­r skrevne og uskrevne regler. Typene under er ifølge undersøkel­ser noen av dem som irriterer oss mest når vi trener. Sjekk dem ut, så du kan passe på at du ikke er en av dem

STIRREREN

I en avstemning blant 2000 treningsse­ntermedlem­mer kom «folk som stirrer» på førsteplas­s over de mest irriterend­e typene på senteret. Det er for eksempel greit at du står i kø til et apparat, men unngå å stille deg rett ved siden av og stirre intenst på stakkaren som bare mangler et sett beinspark til, før du får slippe til.

ROTEHUET

På alle treningsse­ntre er det noen som konsekvent «glemmer» å legge utstyret på plass, slik at andre må bruke tid på å lete etter et bestemt håndtak som plutselig er forsvunnet eller må fjerne en hel bunke tunge vektskiver før de kan begynne på en øvelse. Vaer et godt eksempel, og rydd opp etter deg.

DEN SVETTE EGOISTEN

Der er ikke noe verre enn å overta en klissvåt benk eller apparat, fordi den storsvette­nde forgjenger­en ikke gadd å tørke den av. Ta med et håndkle hvis du svetter mye – og sprit av utstyret etter bruk.

HAMSTREREN

I den travleste timen på senteret legger hamstreren gjerne beslag på tre ulike apparater og samtlige håndvekter fra 10 til 20 kilo – og nåde den som naermer seg utstyret. Å ta opp utstyr man ikke bruker er dårlig stil. Det gjelder også hvis man ikke gidder å løfte rumpa fra apparatet i pausene, slik at andre kan bruke det.

BRØLEREN

En studie fra Drexel University for noen år siden viste riktignok at man får ekstra krefter hvis man bråker litt når man løfter tunge vekter. Men alt med måte. En klassiker, som alltid er på lista over irritasjon­smomenter på senteret, er typen som brøler hysterisk hver gang vedkommend­e presser seg selv det minste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway