Aktiv Trening (Norway)

SPIS DEG TIL DRØMMELAND

-

DERFOR PÅVIRKER DET SØVNEN

Burger til middag og is til dessert – før du skyller ned alt sammen med cola i sofakroken. Etter en sånn runde kan nok kroppen føles ganske utilpass når du skal legge deg. Forskning tyder også på at hvis du spiser store mengder av energirike og fete matvarer før sengetid, kan det påvirke søvnkvalit­eten negativt.

Det samme gjelder hvis du drikker alkohol i større mengder. Selv om du sovner fortere, er det fare for at du sover urolig og våkner altfor tidlig. En kopp kaffe er heller ikke det beste, ettersom koffeinet virker oppkvikken­de og kan føre til at det tar lengre tid å sovne.

SLIK STOPPER DU SØVNTYVEN

Spis sunt og variert, spesielt til middag, og ikke spis for mye om kvelden. Det er selvfølgel­ig ikke godt å gå sulten til sengs, så hvis magen rumler vel mye på tampen av dagen, så spis et lite måltid som gjør at du føler deg mer vel.

Ett glass vin eller to om kvelden spolerer nok ikke nattesøvne­n, men ikke drikk mer enn det, og helst heller ikke for sent. Når det gjelder kaffe, er det forskjelli­g hvordan koffeinet påvirker oss. Men en god tommelfing­erregel er ikke å drikke kaffe etter klokka 17. Eventuelt kan du gå over til en koffeinfri variant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway