Aktiv Trening (Norway)

Varm opp til …

-

LØPING

R AStart med å jogge i 5 minutter. Hold farten lav, og velg eventuelt å gå hvis du har problemer med å holde intensitet­en nede mens du løper.

A MTa noen løpespesif­ikke øvelser i form av: 2 x 25 høye kneløft

2 x 25 bakspark

2 x 25 indianerho­pp

2 x 10 gående utfall

PTa et stigningsl­øp, der du i løpet av en strekning på 50 meter gradvis øker farten fra 0 til 80 prosent av maks. Hold farten ytterliger­e 25 meter, og jogg tilbake. Gjenta tre ganger til, der du satser på å nå 85, 90 og til slutt 95 prosent av toppfarten etter 50 meter.

Trening: Løp intervalle­ne eller tempoturen som er målet for dagens treningsøk­t.

STYRKETREN­ING

R AVarm opp med 10 minutter på ellipsemas­kinen eller i romaskinen. Du kan også velge å gå eller løpe på tredemølle, men i så fall gir det mindre aktivering av musklene som skal trenes etterpå.

A MEr det enkelte muskler du må passe spesielt på, kan det vaere lurt å varme dem ekstra godt opp med små isolerte øvelser, for eksempel strikkøvel­ser for skuldrene. Men ellers vil det ofte vaere nok å varme opp med den planlagte øvelsen.

A M PVelg i første sett en lav belastning som gjør deg i stand til å ta 20–25 repetisjon­er uten at det er slitsomt. I neste sett velger du en belastning du kan ta 12–15 repetisjon­er av. Vaer oppmerksom på å ha riktig teknikk, og stopp så fort du ikke klarer å utføre øvelsen kontroller­t lenger.

Trening: Ta ytterliger­e 2–3 sett med økt belastning og intensitet. For andre øvelser gjentas prinsippet med et lett sett, etterfulgt av et moderat sett og 2–3 harde sett.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway