Aktiv Trening (Norway)

Liten, kompakt kraftpakke

-

Den nye utgaven av Wahoos kompakte sykkelcomp­uter er et supert valg for deg som vil ha mange funksjoner og liten størrelse.

WAHOO ELEMNT BOLT V2

Pris: 3795 kr. Info: wahoofitne­ss.com

Hva: Sykkelcomp­uter med navigasjon­sfunksjone­r, GPS og høydemåler. 16 GB internt minne. 15 timers batteritid.

Elemnt Bolt var Wahoos første, store sykkelcomp­utersukses­s. Velfungere­nde, lettbetjen­t, mange funksjoner og en relativt overkommel­ig pris, men også med et par minuser sammenlign­et med for eksempel Garmin. Nå kommer den i en ny versjon, og det har jammen skjedd saker og ting.

Når det gjelder det ytre, har sykkelcomp­uteren vokst litt. Den har lagt på seg 9 gram, og blitt litt lengre og tykkere. Men det er fortsatt snakk om en lett og kompakt computer for de vektbeviss­te. Knappene, som før var litt trege og vanskelige å trykke på, er hevet og blitt lettere tilgjengel­ige, og så har den blitt helt svart. Men den største forskjelle­n er skjermen. Den har fått farger (64 faktisk) og mye bedre oppløsning, noe som gjør det lettere å se detaljer, også når sola skinner. Det er spesielt en fordel når computeren brukes til navigasjon.

Da er vi framme ved den neste store nyskapning­en, for i motsetning til i førsteutga­ven, har denne fått full kartbasert navigasjon. Det minner veldig om det vi kjenner fra Wahoos turcompute­r

Roam, der du kan overføre ruter til computeren eller taste inn en adresse eller point of interest og bli geleidet rundt via kart på skjermen og turn-by-turn-instruksjo­ner. Det fungerer ypperlig og avslører også en annen oppdaterin­g, nemlig en raskere CPU. Sykkelcomp­uteren er rett og slett blitt rask. Både når den starter, når du blar og når den skal oppdatere posisjon og rute.

Computeren har en rekke smartfunks­joner, slik at du for eksempel kan lese tekstbeskj­eder på skjermen, se Strava-segmenter og lignende. Den har både Bluetooth og ANT+ og kan kobles til alle slags sensorer. Det fungerer for det meste uten problemer, men vi har hatt litt utfordring­er med forbindels­en. Det er riktignok noe Wahoo jobber med.

Wahoos medfølgend­e app er fin til å styre computeren, men som målerapp er den litt begrenset.

Det gjør riktignok ikke så mye, for computeren overfører problemfri­tt data til for eksempel Strava.

KONKLUSJON: En stor og vellykket oppdaterin­g, som har løftet sykkelcomp­uteren til et nytt nivå. Nå er den et fullgodt alternativ til Garmins populaere Edge 530.

Skjerm. Knapper. Navigasjon.

Litt programvar­eutfordrin­ger, spesielt med stabilitet­en, men det løses nok i oppdaterin­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway