Aktiv Trening (Norway)

Støtdempin­g i saerklasse

-

Endorphin Shift er en fremragend­e komfortsko for deg som elsker å ha masse mykt, fjaerende skum under føttene på de lange treningstu­rene.

SAUCONY ENDORPHIN SHIFT 2

Pris: 1700 kr. Info: saucony.com

Hva: Tykksålet mengdetren­ingssko med PWRRUN-såle, TPU-plate og Speedroll-oppbygning. Vekt: 301 g (str. 44). Dropp: 4 mm.

Endorphin Shift ble lansert i fjor og tok testerne våre med relativt kraftig storm. Det var en utrolig komfortabe­l sko, som med sin spesielle Speedroll

oppbygning og myke, sprettende skum faktisk også var ganske dynamisk å løpe i. Det er den fortsatt, for nyskapning­ene i andre versjon av skoen er få og diskrete, men vellykkede.

Overdelen har fått en fastere nylonkappe (det sjakkrutet­e mønsteret på skoen), som går langs innog utsiden av foten. Den skaper en litt tettere passform og litt bedre grep rundt foten. Sammen med den veldig store, asymmetris­ke, eksterne haelkappa er det en sko som virker ganske stabil, til tross for den tykke sålen. Midt- og forfoten er holdt i en åpen mesh som lar foten puste, mens pløsen og åpningen er polstret uten å vaere veldig tykke. Alt i alt er det en stabil og velsittend­e overdel.

Sålen er rendyrket maksimalis­me. Nesten 40 mm skum er det under foten. Den er fremstilt i Sauconys vellykkede, fjaerende PWRRUN-materiale og er blitt bitte litt mykere enn fjorårsmod­ellen. I våre øyne har den en perfekt balanse mellom myk demping og fjaerende respons.

Sammen med den tette passformen, det lave droppet og den lave vekta skaper det en sko som er komfortabe­l, men samtidig rask og responsiv. Den kan fint brukes til tempoøkter eller som maratonsko. Det skyldes ikke minst Sauconys etter hvert velkjente Speedroll-teknologi, der sålen er litt buet og dermed gynger løperen gjennom steget.

KONKLUSJON: En liten, men vellykket, oppdaterin­g, som bekrefter at Shift er en av de beste maksimalis­tskoene på markedet. Velsittend­e, myk og støtdempen­de, men likevel lett og rask.

Vellykket oppdaterin­g av overdelen. Utrolig komfortabe­l, men likevel dynamisk.

Kan vaere litt vanskelig å få på.

 ?? ?? Den store eksterne haelkappa holder godt på haelen og gjør at pronerende løpere kan bruke skoen.
Den store eksterne haelkappa holder godt på haelen og gjør at pronerende løpere kan bruke skoen.
 ?? ?? Sålens brede plattform gir ekstra stabilitet til dem som faller litt innover når de løper.
Sålens brede plattform gir ekstra stabilitet til dem som faller litt innover når de løper.
 ?? ?? Mellomsåle­n skjuler en stiv TPU-plate, som bidrar til å gynge løperen fram gjennom steget.
Mellomsåle­n skjuler en stiv TPU-plate, som bidrar til å gynge løperen fram gjennom steget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway