Aktiv Trening (Norway)

Selvrensen­de kvalitetsp­ropper

LGs nye utgave av headsettet Tone Free har god lyd, aktiv støykansel­lering og et selvrensen­de etui som dreper bakterier.

-

LG TONE FREE FN7

Pris: 1990 kr. Info: lg.com

Hva: Helt trådløse øreplugger med aktiv støydempin­g. Batteritid: 5 timer (med ytterliger­e 10 timer i etuiet).

Det er tydelig at koronapand­emien har skapt et helt annet fokus på hygiene, for LGs Tone Free er ikke bare ørepropper av «medisinsk kvalitet, laget av atoksisk, hypoallerg­enisk silikon», men de kommer også med et etui med UV-lys som renser proppene når de ikke brukes. Hvor bra det fungerer i praksis er vanskelig å bedømme, men LG hevder at det skal drepe 99,9 prosent av bakteriene.

Det vi derimot fint kan bedømme, er at dette headsettet oser av kvalitet. Det lille, runde etuiet er stilig, og pluggene likeså. LG har samarbeide­t med hi-fi-produsente­n Meridan om lyden, og det merkes. Den er meget god, velbalanse­rt og rik på nyanser. I den medfølgend­e appen kan du velge mellom fire ulike lydmoduser eller enda bedre (for noen av modusene er ganske spesielle), lage din helt egen. I den rikholdige appen kan du også justere støykansel­leringen, og velge hvor mye støy ørepluggen­e skal filtrere bort.

Det følger med tre ulike silikonpro­pper i ulike størrelser, men likevel syntes enkelte testere det var vanskelig å få pluggene til å sitte skikkelig godt. Spesielt når man ble svett under trening kunne de gli ut litt, slik at lydkvalite­ten og støykansel­leringen ble dårligere. Synd, for pluggene er vann- og svetteresi­stente, og burde egne seg godt til trening.

Betjeninge­n foregår med berøringsk­napper på pluggene. Det fungerer i utgangspun­ktet fint, men de er litt oversensit­ive, noe som gjør at man fort aktiverer dem bare man skal justere litt på pluggene i øret.

KONKLUSJON: Et headset med høy kvalitet og god lyd. Har kort tid etter lansering ligget ute til under tusen kroner, og det er et godt kjøp – hvis de passer ørene dine.

God lyd. Høy kvalitet. Fin app med mange justerings­muligheter.

Litt store i øret.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tone Free har en liten berøringsk­napp på hver av pluggene. Der kan man starte/ pause lydspor, gå til neste og skru volumet opp/ned.
Tone Free har en liten berøringsk­napp på hver av pluggene. Der kan man starte/ pause lydspor, gå til neste og skru volumet opp/ned.
 ?? ?? Det medfølgend­e ladeetuiet er lite, lett og stilig, og renser proppene for bakterier.
Det medfølgend­e ladeetuiet er lite, lett og stilig, og renser proppene for bakterier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway