Aktiv Trening (Norway)

Blir frukten skylt helt ren?

Kan man skylle epler og andre frukt helt fri for sprøytemid­ler og bakterier?

-

SVAR: Bakterier og sprøytemid­ler sitter ikke like godt fast på fruktens ytre. Eplet ditt kan for eksempel huse salmonella, listeria, E.colibakter­ier, norovirus, amøber eller spolorm, som kan gi dårlig mage og forgiftnin­gssymptome­r, men disse sykdomsfre­mkallende mikroorgan­ismene kan nesten alltid vaskes helt bort. Sprøytemid­delrester er derimot vanskelige­re å bli kvitt, fordi det er utviklet for å klistre seg fast på frukt og grønnsaker for å beskytte dem mot skadedyr. Noen sprøytemid­ler sitter på overflaten og kan vaskes bort, mens andre henger godt fast. Enkelte typer trenger til og med dypt inn i skallet og er umulig å vaske av. Uansett bør du skylle alt av frukt og grønnsaker grundig.

 ?? ?? Eugen Sandow ble kjent som verdens mest velbygde mann.
Vil du vaere sikker på å unngå sprøytemid­delrester, så kjøp økologiske epler. Kjøper du vanlige epler, så gå for de norske.
Eugen Sandow ble kjent som verdens mest velbygde mann. Vil du vaere sikker på å unngå sprøytemid­delrester, så kjøp økologiske epler. Kjøper du vanlige epler, så gå for de norske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway