Aktiv Trening (Norway)

Tre tips når det blåser

-

START I MOTVIND

Motvind er kjipt, men den er desidert verst hvis du får den midt i fleisen på den siste delen av treningstu­ren, der du er sliten, kald og tom for krefter. Planlegg derfor turen slik at du starter i motvind. Ja da, det blir en tøff start. Men da kan du i hvert fall se fram til en hjemtur der du flyr av sted i medvinden.

PLANLEGG RUTA

Du er mer utsatt for vind hvis du løper i åpent landskap eller mellom høye bygninger, der vinden presses ned og sammen mellom blokkene. Du kan derfor skåne deg selv for mye vind ved å tenke litt over hvor du skal løpe. Skogen er det beste stedet. Der skjermer traerne fantastisk. Ellers kan du undersøke vindretnin­gen og velge en rute som gir mest mulig le.

KLE DEG SMART

Vinden mangedoble­r kuldeopple­velsen. Vindavkjøl­ingseffekt­en gjør at stiv kuling (15 m/s) får temperatur­er på -5 grader til å føles som -15. Derfor er det viktig å holde vinden ute hvis du vil holde varmen. En vindtett jakke er sentral. Den holder på varmen kroppen din genererer. Jakka trenger ikke vaere varm – varmen får du i stedet fra en fleece eller ulltrøye under jakka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway