Aktiv Trening (Norway)

Hva slags tursko finnes?

-

ANMARSJSKO

Den letteste, mest nøytrale turskoen du finner i friluftsbu­tikkene, er anmarsjsko­en (eller approachsk­oen) – en myk sko med flat såle og lite støtte. Skoen er forsterket langs hele kanten av overdelen, og sålen er i myk, sklisikker gummi. Skoen egner seg aller best til svaert teknisk terreng, der man varierer mellom bratt gange og lett klatring.

TERRENGSKO

Skal du ikke klatre, men gå fort på relativt jevne stier, kan terrengsko vaere tingen. Skoene minner veldig om dem terrengløp­ere suser av sted i når terrenget blir røft, og har mange av de samme kvaliteten­e. Det vil si at de er lette, pustende og velsittend­e. Sålen er hardere enn i løpesko for å kunne styre foten bedre og beskytte mot steiner.

FJELLSKO

Skal du på en klassisk tur i fjellet, er tradisjone­lle fjellsko et naturlig valg. Det er den typen DNT-medlemmer nok ville foretrekke, og skoen er kjennetegn­et ved en bred og god forfot, en solid overdel, som med riktig pleie kan holde i årevis, og en solid og stiv såle. Det er en skikkelig allroundsk­o, som fungerer på de fleste – ikke altfor tekniske – turene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway