Aktiv Trening (Norway)

Hva slags støvler finnes?

-

LETTVEKTSS­TØVLER

TURSTØVLER

ALPINE FJELLSTØVL­ER

Den letteste typen i støvelkate­gorien er såkalte lettvektss­tøvler. Det er naermest sko forkledd som støvler. De er lette og fleksible og har mange av de samme kvaliteten­e som terrengsko. Det vil si myk støtdempin­g, smidig såle og god pusteevne. Skaftet støtter ikke ankelen, men sikrer i høyere grad at småstein og vann ikke sniker seg ned i støvelen.

Den klassiske fjellstøve­len består av en robust overdel i skinn eller syntetisk stoff forsynt med en stiv såle, som gir stabilitet og beskytter føttene mot for eksempel steiner. Det er veldig forskjelli­g hvor stive turstøvlen­e er, og de graderes ofte fra A til C, der C er kraftigst og mest robust. De kraftigere støvlene er egnet til ulendt terreng, der du ikke kan se hvor du plasserer føttene.

Skal du opp i høyden og bestige fjelltoppe­r eller utfordre deg selv på isbreer, bør du ha et par tekniske fjellstøvl­er av høy kvalitet. Dette er svaert spesialise­rt fottøy, som både er veldig stivt og varmt. Støvlene har en hard ytterstøve­l og en myk, fôret innerstøve­l, som holder føttene varme – selv i temperatur­er helt ned til minus 30 grader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway