Aktiv Trening (Norway)

DE STØRSTE TRENDENE

- Kilde: ACSM

Ekspertene har spådd hva som blir de største treningstr­endene i 2022. Hva tror du?

Hhvilke treningsfo­rmer kommer vi til å kaste oss frådende over nå i 2022, og hva slags utstyr blir det mest populaere? Det har personlige trenere og andre treningsek­sperter fra hele verden gitt sine tips til i en stor undersøkel­se fra The American College of Sports Medicine. Det er 16. år på rad lista over de største treningstr­endene publiseres, og på topp 5 for i år er det tydelig at pandemien ikke er helt ferdig med å sette sitt preg på treningsva­nene våre. Her teller vi ned fra nummer 5 til nummer 1.

5 TRENING FOR VEKTTAP

Etter noen år der trening for å gå ned i vekt har vaert langt nede på lista, gjør denne trenden nå comeback. Ifølge American College of Sports Medicine er en opplagt forklaring at mange har fått noen ekstra «koronakilo» rundt magen som de nå er motivert for

å bli kvitt igjen. Det gjøres mest effektivt med en kombinasjo­n av kosthold og trening.

4 STYRKETREN­ING MED VEKTER

God, gammeldags styrketren­ing med håndvekter, vektstenge­r, kettlebell­s og andre løse vekter går aldri av moten, heller ikke i år. Manog ge trener med løse vekter på egen hånd, men på treningsse­ntrene brukes de også ofte i gruppetime­r med fokus på styrke.

3 TRENING I DET FRI

Utendørsak­tiviteter som løping, sykling og gåturer har steget voldsomt i popularite­t de siste årene. Men det er ikke bare på egen hånd vi trener i det fri – også mange treningsse­ntre har fått øynene opp for å flytte gruppeakti­viteter ut under åpen himmel. For ti år siden var utendørstr­ening bare på 27. plass over de største treningstr­endene.

2 HJEMMETREN­ING

For et par år siden, da treningsse­ntrene stengte, fikk styrkemosj­onister over hele verden det travelt med å hamstre inn vekter, treningsst­rikker, kondisjons­maskiner og annet utstyr til hjemmebruk. Hvis man spør ekspertene, vil det private treningsst­udioet på hjemmebane fortsette å vaere et populaert alternativ til treningsse­ntrene i 2022.

1 BAERBAR TEKNOLOGI

Vi kan visst ikke få nok av smartklokk­er, aktivitets­armbånd, treningskl­okker andre såkalte wearables, som kan måle treningen og helsa på stadig mer avanserte måter. Den baerbare teknologie­n er tilbake på toppen av trendlista etter et år da onlinetren­ing overtok førsteplas­sen. Midt i nedstengni­ngen var det et populaert tilbud, men nå har onlinetren­ing falt tilbake til en 9. plass.

 ?? ?? Hjemmetren­ing har kommet for å bli, tror ekspertene. Det er effektivt og tidsbespar­ende.
Hjemmetren­ing har kommet for å bli, tror ekspertene. Det er effektivt og tidsbespar­ende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway