Aktiv Trening (Norway)

Sju grunner til å delta i et mosjonsløp

-

1 TRENINGSMO­TIVASJON

Et mosjonsløp gir deg et mål og en mening med treningen, og det blir plutselig mye lettere å komme deg opp og ut døra når du vet at du skal prestere om noen uker.

2 DU MØTER ANDRE LØPERE

Selv om man løper for seg selv, er det sosialt å delta i et løp. Man har både opplevelse­n, lidelsen, smerten og euforien til felles, og man opplever en tilhørighe­t med de andre løperne som er sjelden og ganske overvelden­de.

3 DU OPPLEVER 3 LANDSKAPET PÅ NY

Enten du løper i en storby eller i naturen, vil du oppleve omgivelsen­e på en helt ny måte. Tenk deg å løpe gjennom et bilfritt Oslo eller New York eller bli tatt med ut på kronglete stier i skogen som du ikke visste fantes.

4 DU KOMMER I BEDRE FORM

Et løp er nesten alltid en god treningsøk­t. Du løper raskere eller lengre enn du har gjort før, og forbedrer både utholdenhe­ten og kondisjone­n.

5 NYTT UTSTYR

Du bør ikke kjøpe nytt utstyr rett før et løp, men perioden i forkant er en glimrende anledning til å kjøpe sko, klokke, klaer og lignende.

6 ADRENALIN

Stemningen før, under og etter et av de store løpene folk har forberedt seg til i månedsvis og som fyller gatene med løpere, tilskuere, musikk og heiarop, er helt unik. Selv den mest tilbakehol­dne mosjonist kan ikke unngå å la seg rive med og kjenne sommerfugl­ene i magen før startskudd­et går.

7 MEDALJEN

Det er kanskje litt tullete, men etter hvert belønner mange løp alle som gjenomføre­r med store, flotte og kreative medaljer, som kan vaere formet som landsdelen du har løpet gjennom eller satt sammen av flere ulike elementer. Er du mer praktisk anlagt, får du ofte en flott løpetrøye også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway