Aktiv Trening (Norway)

Overrasket på stafett

-

– Jeg har løpt både halvmarato­n og maraton, men løpet som har betydd mest for meg, var DHL Stafetten i 2010. Det var mitt første mosjonsløp, og det var første gang jeg løp sammen med andre. I årene før hadde jeg tatt av 70 kg, og jeg visste at kollegene ville se på meg og lure på hvordan han som nylig var så overvektig ville klare seg. Jeg ville overraske dem – jeg ville løpe 5 km på under 25 minutter og vaere den raskeste på avdelingen. Det var et litt tullete mål, men for meg betød det mye at jeg ikke bare gjennomfør­te. Jeg var nervøs, og da startskudd­et gikk, var beina som gelé. Men jeg fikk kontroll på beina og kom i mål på tiden 24.59.

Løpet gjorde en enorm forskjell. Det ble startskudd­et på en lang rekke løpeopplev­elser. Det ble også et bevis på at jeg faktisk kunne løpe ganske fort, til tross for alderen, vekten og at jeg ikke hadde noen løpeerfari­ng. Hadde jeg sagt det til vennene mine noen år før, hadde alle – inkludert meg selv – hylt av latter.

 ?? ?? Klaus hadde gått ned 70 kg før sitt første løp. Siden har han hatt en lang løpekarrie­re med både halv- og helmaraton­løp.
Klaus hadde gått ned 70 kg før sitt første løp. Siden har han hatt en lang løpekarrie­re med både halv- og helmaraton­løp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway