Aktiv Trening (Norway)

Tre spesielle mosjonsløp

Du kjenner kanskje til Sentrumslø­pet, Holmenkoll­stafetten og Oslo Maraton. Men rundt om i landet er det også en masse andre, mer spesielle mosjonsløp. Her er tre artige løp du kan trene mot.

-

1 ECOTRAIL OSLO

EcoTrail er et internasjo­nalt løpskonsep­t der det løpes på stier i og rundt flere storbyer i verden. Løpet har en klar miljøprofi­l, der deltakerne må ha med egen kopp, forsøpling er strengt forbudt og det serveres økologisk mat i målområdet. Den fulle 80 km-distansen starter på Grønland og er blant annet innom Holmenkoll­en og Sørkedalen før målgang ved Operaen. Du kan også løpe 50 km, 31 km, 21 km eller 10 km.

Hvor: Oslo

Når: 28. mai

Les mer på: oslo.ecotrail.com

2 ST. OLAVSLOPPE­T

330 km løping på fire dager, langs deler av den myteomspun­ne St. Olavsleden mellom Trondheim og Östersund, fordelt på 50 etapper. Det lokker Nordens vakreste langløpsst­afett med. Lagene som deltar er en blanding av elitelag og lokale idrettsklu­bber, men først og fremst ulike lag av mosjoniste­r. Stafetten ble første gang gjennomfør­t i 1988, og har siden blitt en tradisjon med et sterkt sosialt innslag.

Hvor: Trondheim–Östersund

Når: 29. juni–2. juli

Les mer på: st-olavsloppe­t.com

3 MIDNIGHT SUN MARATHON

Det er noe helt spesielt med sommernett­ene i Nord-Norge, når sola aldri går ned. Å delta på et mosjonsløp under midnattsso­la kan naermest vaere magisk. Det er det mange som har skjønt, for hvert år strømmer tusenvis av glade mosjoniste­r fra hele verden til Midnight Sun Marathon i Tromsø. Under den nordnorske folkefeste­n er det både hel- og halvmarato­n, 10 km, 4,2 km og barneløp. Hvor: Tromsø

Når: 18. juni

Se mer på: msm.no

 ?? ?? I EcoTrail går ruta på turveier og stier i grønne omgivelser i Oslo, blant annet forbi Maridalsva­nnet.
I EcoTrail går ruta på turveier og stier i grønne omgivelser i Oslo, blant annet forbi Maridalsva­nnet.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway