Aktiv Trening (Norway)

Faller ikke langt fra stammen

Det er ikke mange nyheter i den sjuende utgaven av Apple Watch. Men det er en stor forbedring, bokstaveli­g talt.

-

APPLE WATCH SERIES 7

Hva: Apples nyeste smartklokk­e i fem nye farger. Størrelse: 41 og 45 mm. Vanntett ned til 50 meter. Batteritid: 36 timer ved vanlig bruk. 3–4 timer med GPS.

Pris: 4690 kr. Info: apple.com

Den største forbedring­en i Apple Watch Series 7 i forhold til forgjenger­ne ligger i størrelsen på den aktive delen av skjermen. Den er 20 prosent større enn i Series 6 og hele 50 prosent større enn i Series 3. Dessuten er den svarte kanten rundt selve skiva nesten borte, og det gjør det litt lettere å lese dataen på klokka og treffe riktige felter med fingrene. Det påvirker også SMS-er, der man nå kan se opp til dobbelt så mye tekst i samme skjermbild­e som på 6-eren.

Klokka har også fått mer avrundede kanter, den lader 33 prosent raskere og skjermen er blitt mer robust overfor riper. Sammen med alle de tidligere funksjonen­e, som blant annet måling av oksygenniv­å i blodet, bør det vaere mer enn nok til å få vanlige mosjoniste­r om bord. Du får selvfølgel­ig også de viktigste treningsfu­nksjonene, og GPS-en og pulsmålere­n er ganske nøyaktige.

Vi foretrekke­r fysiske knapper, men berøringss­kjermen fungerer utmerket selv på våre lange løpeturer i regnvaer. 7-eren har fokus på mental helse og er blitt utstyrt med apper som gjør det mulig å fokusere på pusten og ta små meditasjon­søvelser. I likhet med klokkas øvrige funksjoner fungerer det veldig fint, men vi ville heller hatt flere avanserte treningsfu­nksjoner for de litt mer ambisiøse. For eksempel er ikke måling av watt og kadens på sykkelen en del av pakka, og Apples egen treningsap­p er i overkant enkel.

Som alternativ kan vi anbefale appen WorkOutDoo­rs, som byr på kart, masse data og rike muligheter for egne innstillin­ger.

Designmess­ig har Apple i våre øyne gått litt i stå. Det er fortsatt den samme lille firkantede klokka, som ikke nødvendigv­is passer like bra til større armer. Vi kunne ønsket oss en kraftigere klokke med rund skive. Den ville nok lignet mer på konkurrent­enes modeller, men den ville fortsatt skilt seg ut med markedets uten sammenlign­ing beste skjermkval­itet og super integrasjo­n med iPhone.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway