Aktiv Trening (Norway)

Dynamisk overraskel­se

Den ser tung og klumpete ut, men den er ikke det. Adidas’nye løpesko for lange treningstu­rer overrasker positivt.

-

ADIDAS ADISTAR

Hva: Løpesko til langturer. Vekt: 330 gram (str. 44). Dropp: 6 mm. Pris: 1499 kr. Info: adidas.no

Adidas’ luksuriøse komfortsko Ultraboost fungerer bra. Det samme gjør den lette, spretne maratonsko­en Adios Pro. Men modellen imellom – altså den solide, trofaste treningssk­oen som ikke koster all verden – har tyskerne hatt problemer med. De siste modellene vi har testet har vaert kjedelige, anonyme standardpr­odukter. Det er ikke denne. Og det skyldes ikke bare det bemerkelse­sverdige ytre, men også en overrasken­de god og dynamisk løpeopplev­else.

Skoen er bygget opp rundt en relativt ordinaer overdel i kraftig tolagsmesh med forsterkni­nger langs siden, rundt haelen og taerne. Den tradisjone­lle pløsen er tykk og polstret, og de flate (men litt vel korte) lissene pakker det hele sammen i en passform som er tett og god. Ikke så mye fiksfakser­i der.

Det er derimot mellomsåle­n som stikker av med oppmerksom­heten. Den voldsomme saken er satt sammen av to nye skumtyper, Repetitor og Repetitor+.

Den førstnevnt­e er myk og spretten. Den sistnevnte er hardere og plassert i sålens store landingsso­ne i haelen. Til sammen skaper de to en harmonisk mellomsåle, som har god balanse mellom komfort, støtte og dynamikk. Det underbygge­s av sålens oppbygning, som gynger løperen gjennom løpesteget og bidrar til en lett og dynamisk opplevelse på de lange, rolige turene skoen er tiltenkt.

Sålen er trukket opp rundt overdelen og skaper dermed en skålform foten hviler i. Det bidrar med merkbar støtte og gjør skoen mer stabil enn de tykksålede modellene der sålen sitter rett under overdelen.

 ?? ?? Yttersålen er igjen laget i samarbeid med Continenta­l. Den fungerer bra på våt og tørr asfalt, samt grus.
Yttersålen er igjen laget i samarbeid med Continenta­l. Den fungerer bra på våt og tørr asfalt, samt grus.
 ?? ?? Skoen holder godt på foten og sitter bra uten å kippe.
Skoen holder godt på foten og sitter bra uten å kippe.
 ?? ?? Sålens voldsomme utseende skyldes også at den er trukket opp rundt overdelen.
Sålens voldsomme utseende skyldes også at den er trukket opp rundt overdelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway