Aktiv Trening (Norway)

Sykkelbril­ler som byggesett

Med tre linser og en avtagbar ramme får du flust av muligheter i Agus velkonstru­erte, moderne sykkelbril­ler.

-

AGU VERVE HDII

Hva: Sykkelbril­ler med tre medfølgend­e linser og avtagbar ramme. Pris: 1299 kr.

Riktignok finner du bare ett par briller i etuiet til Agus moderne sykkelbril­ler Verve HDII. Men i praksis er det snakk om seks forskjelli­ge briller: Tre kraftige full-frame-briller til henholdsvi­s regn, sol og mørke/ tåke samt tre lette, rammeløse briller med de samme egenskapen­e.

Det handler naturligvi­s om konstruksj­onen, og i tilfellet Verve HDII kommer den i form av et byggesett bestående av tre linser og en ramme man kan velge å bruke eller la vaere. Det fungerer fint, selv om selve byggingen er litt trøblete, og spesielt nesestykke­t sitter godt fast i ramma. Det gjør også at man kan bli litt bekymret for brillenes holdbarhet, men i de to månedene vi har testet dem, har de ikke vist svakhetste­gn.

Konstruksj­onen har noen opplagte fordeler. De tre linsene (mørk, klar og gul) gjør brillene svaert allsidige. De kan brukes under alle forhold, og spesielt den gule linsa viste seg å vaere overrasken­de bra i det ofte litt disige lyset om vinteren. Ramma endrer brillenes utseende kraftig og gjør de rammeløse, ganske diskrete og lette brillene mye mer uttrykksfu­lle og moderne. Det gjør dem også mer solide og litt mer stabile på ansiktet.

Passformen er bra både med og uten ramme.

Den store gjennomgåe­nde linsa gir godt utsyn, og når man sitter bøyd ned over sykkelstyr­et, ser man nesten ikke kanten på brillene. Nesebroen kan justeres, og brillene passer de fleste ansikter. Det gjennomfør­te heldekkend­e designet gir god aerodynami­kk og skjermer mot vinden uten at brillene dugger.

 ?? ?? Brillene er utviklet i samarbeid med profflaget Team Jumbo-Visma.
Brillene fås i seks farger. Disse gule er kanskje de som synes best.
Brillene er utviklet i samarbeid med profflaget Team Jumbo-Visma. Brillene fås i seks farger. Disse gule er kanskje de som synes best.
 ?? ?? Nesebroen innvendig kan justeres slik at brillene passer de fleste ansikter.
Nesebroen innvendig kan justeres slik at brillene passer de fleste ansikter.
 ?? ?? Uttrykket uten ramme er lett og mye mer diskret enn med.
Uttrykket uten ramme er lett og mye mer diskret enn med.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway