Aktiv Trening (Norway)

Skal vi løpe sammen også?

Kjaeresten min vil at vi skal begynne å løpe sammen, men jeg er skeptisk. Hvordan kan vi få det til å fungere?

-

SVAR: Å bruke partneren som treningska­merat kan både gi fordeler og potensiell­e fallgruver. Det positive er at det er lett å koordinere treningen og finne ledig tid i kalenderen når dere bor under samme tak. Starter dere med de gode løpevanene sammen, blir det også lettere å holde på dem. Studier har vist at når begge personene i et parforhold får en mer aktiv livsstil, er sjansen for å lykkes mye større enn når det bare er den ene som endrer vaner. Hvis de felles løpeturene skal bli en suksess, er det riktignok viktig at dere avstemmer forventnin­gene på forhånd, for følelsene kan fort settes i sving når dere blir slitne. Sørg for å ha avtalt hvor fort dere skal løpe, om dere skal vente på hverandre eller løpe i deres eget tempo, og om dere skal koseprate eller konsentrer­e dere om å løpe. Er du en mer erfaren løper enn partneren din, så vaer også forsiktig med å påta deg trenerroll­en. Selv de mest velmente råd kan fort bli tolket som irriterend­e og bedreviten­de.

 ?? ?? Løpeturene med partneren kan vaere hyggelige og effektive, så lenge dere tar hensyn til hverandre og er enige om målet med treningen.
Løpeturene med partneren kan vaere hyggelige og effektive, så lenge dere tar hensyn til hverandre og er enige om målet med treningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway