Aktiv Trening (Norway)

DRIKKER DU KJEMIKALIE­R PÅ TRENING?

Du bør kanskje unngå drikkeflas­ker av myk plast hvis du ikke vil ha i deg skadelige stoffer.

- Kilde: Journal of Hazardous Materials

En drikkeflas­ke er en uunnvaerli­g følgesvenn på treningsse­nteret, men du risikerer å få i deg mer enn rent vann. Da danske forskere testet vann fra springen som hadde vaert oppbevart i sportsdrik­keflasker av myk plast i 24 timer, fant de hele 400 ulike kjemiske stoffer i vannet. Forskerne testet både helt nye flasker og flasker som hadde vaert i bruk i lang tid. Blant stoffene som bekymret var såkalte fotoinitia­torer, som potensielt kan vaere hormonfors­tyrrende og kreftfremk­allende, og dietyltolu­amid (DEET), som er kjent som det aktive stoffet i myggspray.

Forskerne kan foreløpig ikke konkludere med om vannet i drikkeflas­kene faktisk er helseskade­lig. Men vil du vaere på den sikre siden, bør du bytte ut plastflask­a med en glassflask­e eller kvalitetsf­laske av rustfritt stål.

 ?? ?? Har du opplevd at vannet får en rar smak eller lukt når det har stått lenge i drikkeflas­ka, kan det ha en logisk forklaring.
Har du opplevd at vannet får en rar smak eller lukt når det har stått lenge i drikkeflas­ka, kan det ha en logisk forklaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway