Aktiv Trening (Norway)

SKRITTELLE­R FÅR OSS TIL Å GÅ MER

Det er sunt å gå, og nå viser en studie at dem som bruker en elektronis­k dings til å telle skrittene sine, er mer motivert til å bevege seg enn andre.

-

Vil du bevege deg mer? Da kan det vaere lurt å investere i en klokke eller et armbånd med skrittelle­r. Det viser en gjennomgan­g av

121 kontroller­te studier danske forskere har foretatt. Studiene talte til sammen 16 743 deltakere, og der var den overordned­e konklusjon­en at personer som for eksempel brukte telefonen, en treningskl­okke eller et aktivitets­armbånd til å telle skritt, beveget seg mer enn de ellers ville ha gjort.

Faktisk tok de i gjennomsni­tt 1235 ekstra skritt om dagen, fordi de hele tiden kunne se hvor naer de var det daglige målet. Det tilsvarer at deltakerne utførte 48,5 minutters intensiv aktivitet i uka – mosjon de ellers ikke ville fått. Her er fire tips til hvordan du ellers kan få rørt deg litt ekstra.

1 GÅ AV FØR

Hvis du tar bussen til jobb, så prøv å gå av et stopp eller to før du pleier – og gå resten av veien. Det er en behagelig måte å få i gang kroppen på om morgenen. Du kan eventuelt ha noe ekstra tøy liggende på jobb, hvis du er redd for å bli svett.

2 SETT OPP FARTEN

Selv om det er sunt å gå en lang tur, er det ikke alltid man har tid til det. Heldigvis kan korte turer også utgjøre en forskjell – spesielt hvis du setter opp farten underveis. Hvis du bare har 20 minutter, så del opp turen i etapper, der du går fort i to minutter, før du setter ned farten til vanlig tempo i to minutter. Slik kan du fortsette. Du kan også sette opp farten mellom to lyskryss, fire lyktestolp­er eller hva du måtte finne på. Det viktigste er at du får opp pulsen, slik at kretsløpet ditt må jobbe.

3 GÅ MED ANDRE

Når valget står mellom å komme deg ut døra eller slenge deg på sofaen og skru på TV-en, er det ofte fjernkontr­ollen og Netflix som vinner. Lag derfor en avtale med en venn eller venninne om å gå en tur. Det er hyggeliger­e enn å gå alene, og så forplikter det mye mer enn hvis det bare er deg selv du må melde et eventuelt avbud til.

4 GÅ MED LYD I ØRENE

Lytt til en god podkast eller lydbok mens du går. Og lag en regel om at du bare hører på den når du går tur. Det finnes masse å velge mellom – både gratis og som koster penger – så det er ikke vanskelig å finne noe du liker, uansett sjanger.

 ?? ?? Det er veldig sunt å gå – spesielt hvis du sørger for å få opp pulsen, slik at kretsløpet må jobbe underveis.
Det er veldig sunt å gå – spesielt hvis du sørger for å få opp pulsen, slik at kretsløpet må jobbe underveis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway