Aktiv Trening (Norway)

SOLBAER SETTER FART PÅ RESTITUSJO­NEN

De mørke baerene er fulle av kraftige stoffer som reduserer stølheten.

-

Solbaer kan bidra til å få musklene kjapt klare igjen etter en hard treningsøk­t. Det tyder et newzealand­sk forsøk på. 27 menn og kvinner deltok i forsøket. Én gruppe fikk en kapsel med 300 mg solbaereks­trakt i 11 dager, mens en annen gruppe fikk en placebokap­sel. Deltakerne inntok en kapsel daglig i sju dager før en styrketren­ingstest, i tillegg til at de tok en kapsel én time før testen og en kapsel daglig de fire neste dagene. Personene som hadde fått solbaereks­trakt opplevde mye mindre stølhet 24 og 48 timer etter treningen i forhold til gruppa som ikke hadde fått solbaer. Muskelstyr­ken deres var dessuten tilbake på vanlig nivå etter 24 timer, mens det tok placebogru­ppa hele 72 timer.

Forklaring­en skal vaere solbaerene­s høye innhold av antocyanin­er, som er blant naturens kraftigste antioksida­nter. Innholdet av antocyanin­er i kapselen deltakerne fikk i forsøket tilsvarte å spise en stor håndfull solbaer. Kilde: University of Surrey

 ?? ?? En håndfull solbaer gir deg både en masse kraftige antocyanin­er og C-vitaminer nok til å dekke hele dagsbehove­t.
En håndfull solbaer gir deg både en masse kraftige antocyanin­er og C-vitaminer nok til å dekke hele dagsbehove­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway