Aktiv Trening (Norway)

Didde Marie Westergaar­d

-

30 år. Bor i Horsens i Danmark. Har løpt siden 2015. Løper i dag 10-40 km i uka fordelt på 2-3 turer. Har løpt én maraton og 20-25 halvmarato­ner. Drømmer om å løpe Copenhagen Half i 2022.

PERSONLIG REKORD: HALVMARATO­N: 1 t 47 min

Hvilken klokke har du?

- Jeg har en Garmin Forerunner 235. Det er en relativt enkel klokke, men den kan likevel alt jeg trenger. Min første klokke var en Forerunner 15. Det var en fin klokke å komme i gang med, men denne kan mye mer.

Hva betyr klokka for treningen?

– Det å løpe for meg er et frirom der jeg kan vaere meg selv og få klarnet tankene mine, så jeg løper ofte bare på følelse uten å holde øye med tid og tempo. Jeg bruker alltid klokka, for jeg elsker alle dataene den samler inn, og etter løpeturen går jeg gjennom alt. I perioder der jeg trener opp mot et løp, bruker jeg den aktivt til å holde øye med fart, distanse og puls underveis.

Hvilke funksjoner liker du spesielt godt?

– Jeg løper ofte i kupert terreng og bruker pulsfunksj­onen mye for å holde øye med intensitet­en. Jeg liker også at jeg kan se ruten jeg har løpt i appen etterpå. Jeg har en idé om at jeg skal holde farten i bakkene. På den måten får jeg naturlig intervallt­rening på løpeturene mine.

– Helsefunks­joner som søvnsporin­g bruker jeg også ganske mye.

Det kan vaere fint å se hvor mange ganger jeg har vaert oppe om natta med den lille datteren min. Hvis jeg har vaert oppe ti ganger, vet jeg jo godt at jeg ikke kan forvente å løpe superraskt den dagen ...

Hva liker du ellers med klokka?

– Jeg liker at den måler oksygenopp­taket mitt etter hver tur. Det er veldig motiverend­e å se at det stiger over tid. I tillegg synes jeg at det er en diskré klokke som jeg også kan bruke til pent.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway