Aktiv Trening (Norway)

Ny pers fra Garmin

➼ I årevis har Fenix-serien vaert Garmins stolte flaggskip, men med overlegen skjermtekn­ologi går nye Epix forbi. Spørsmålet er om batteriet er like bra.

-

GARMIN EPIX 2

Hva: Garmins toppmodell med AMOLEDskje­rm.

Størrelse: 47 mm.

Vanntett: 100 meter.

Pris: 11 499 kr. Info: garmin.com

Garmins populaere Fenix-serie er blant treningskl­okkene med aller flest funksjoner og muligheter, men med den nye modellen

Epix 2 kommer det en seriøs utfordrer fra egne rekker. Den har stort sett de samme funksjonen­e som Fenix 7, men berøringss­kjermen er av typen AMOLED, som er helt fantastisk i forhold til skarphet, lys og farger.

Men det er en strømkreve­nde skjermtype, som hittil har vaert ensbetyden­de med noen få dagers batteritid og altfor kort tid med GPS-en på, men det er ikke tilfellet her. I såkalt Gesture Mode holdt en lading de lovede 16 dagene uten problemer, selv om vi løp tre turer i uka på mellom 10 og 21 km, i tillegg til annen trening. Det var til og med 12 prosent igjen på batteriet etter de 16 dagene. En løpetur på 14 km tappet bare batteriet med 4 prosent. I GPS-tilstand lover Garmin opp til 42 timer, så det bør holde for de fleste langdistan­seløpere. Å fullade klokka tok bare halvannen time.

De utallige funksjonen­e kan betjenes med fem knapper på siden av klokka eller via berøringss­kjermen, som kan slås av under trening. Også den innebygde kartfunksj­onen imponerer oss med detaljert veivisning og muligheten til å finne veien hjem eller til naermeste pizzaresta­urant eller bensinstas­jon. Klokka kan også vise skiløyper, resorter og komme med turforslag som passer til distansen du vil sykle eller løpe.

Du kan også betale på bensinstas­jonen med klokka og laste ned musikk fra Spotify, slik at du ikke trenger å ha med telefonen på treningstu­ren i det hele tatt.

Enda en nyhet er klokkas evne til å bruke dataen fra løpeturene dine til å forutse tidene på 5, 10, 21,1 og 42,2 km og vise utviklinge­n i en graf. Estimatene er realistisk­e, men dessverre litt for optimistis­ke.

Vi har lyst til å gi Epix toppkarakt­er, men vi er nødt til å trekke en halv stjerne fordi det ikke er mulig å ta imot telefonsam­taler på klokka – verken med eller uten mobilen i lomma. Men klarer du deg uten det, er Epix ikke langt unna å vaere … ja, helt episk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway