Aktiv Trening (Norway)

En ren sykkel er en rask sykkel

-

DYNAMIC SPEED POTION WAX + SLICK WAX + DIRT DESTROY + LENS LOVE

Hva: Sykkelplei­eprodukter som hjelper deg å få mest mulig ut av sykkelen din.

Pris: Speed Potion Wax (100 ml) 389 kr. / Slick Wax (100 ml) 129 kr. / Dirt Destroy (400 ml) 109 kr. / Lens Love (100 ml) 149 kr.

Før du bruker mange tusen kroner på eksklusive karbonhjul eller et nytt, lettere kranksett i jakten på litt ekstra fart, bør du kaste et blikk ned på kjedet.

For hvis det ikke er velholdt og velsmurt, kan du fort hente 5–10 watt bare der. Omregnet til karbon tilsvarer det ganske mange penger.

Når sykkelprof­fene Wout van Aert, Mathieu van der Poel og Sam Bennett tråkker i vei i store sykkelritt, er det med Dynamics smøremidle­r på kjedet, og som regel er det med deres Speed Potion Wax, som er en voks som legger seg som en tør hinne rundt kjedet. Støv og skitt fester seg derfor ikke like lett sammenlign­et med klassisk sykkelolje. Det gjør kjedet bedre å holde i, lettere å rengjøre (oftest er en tørr klut eller børste nok) og mer effektivt, i tillegg til at det har lengre levetid og ikke blir svart, noe man opplever med oljer. Bare på de fuktigste dagene er oljen å foretrekke, ettersom voksen da lettere skylles bort.

Speed Potion Wax er laget for proffene, og der er det ikke spart på noe i jakten på marginale gevinster. Det merkes også på prisen. For alle oss som må betale selv, har Dynamic derfor utviklet den rimeligere varianten Slick Wax. Sammenlign­et med andre voksbasert­e smøremidle­r vi tidligere har testet, gir begge produktene fra Dynamic bedre beskyttels­e – spesielt på regnvaersd­ager. Begge holder også veldig lenge. Slick Wax holdt til rundt 300 kilometer på landeveien, Speed Potion Wax litt mer.

Dynamic har også andre interessan­te produkter. For eksempel vaskemidde­let Dirt Destroy, som sprayes på den skitne sykkelen, der det skummer opp. Etter få minutter skylles skum og skitt av med vann. Bare det som sitter best krever en børste.

En annen favoritt er Lens Love, som renser glasset på sykkelbril­lene og sørger for at de ikke dugger så lett. Til vår store overraskel­se fungerer det faktisk.

 ?? ?? Dynamic har et bredt sortiment, som kan gi deg ekstra watt på sykkelen.
Dynamic har et bredt sortiment, som kan gi deg ekstra watt på sykkelen.
 ?? ?? Slick Wax legger seg som en tørr hinne på kjedet, så skitt ikke fester seg så lett.
Slick Wax legger seg som en tørr hinne på kjedet, så skitt ikke fester seg så lett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway