Aktiv Trening (Norway)

Lettere, mykere, morsommere

Asics’ 28. utgave av Kayano har fått flere forandring­er. Ny mellomsåle, lavere vekt og faerre styrende elementer har skapt den morsomste Kayano-modellen til nå.

-

ASICS GEL-KAYANO 28

Hva: Stabil mengdetren­ingssko. Vekt: 310 gram. Dropp: 10 mm. Pris: 1899 kr.

Den nyeste utgaven av Asics’ stabile mengdetren­ingssko Gel-Kayano er her. Det er 28. versjon, og det gjør Kayano til Asics’ eldste modell. Selv om skoen i bunn og grunn har vaert den samme siden starten av 90-tallet, har det år for år skjedd små forbedring­er og endringer. Det gjelder i høyeste grad også denne gangen. Viktigst er det at skoen fått en ny mellomsåle, som i tillegg til den velkjente stabilitet­skilen i Duomax og geléputa i haelen har fått et godt lag av Asics’ nye, lette og myke skum, FF Blast. I tillegg er torsjonsel­ementet midt på skoen, som skal sikre at den ikke vrir seg for mye, blitt mindre, og det samme har den eksterne haelkappa.

Til sammen betyr det at skoen har blitt lettere (8 gram mindre enn 27-eren), mykere, mer spretten og ikke fullt så styrende. Det har kanskje gått litt utover stabilitet­en, men det har til gjengjeld gjort skoen morsommere og mer allsidig. Fra å vaere en ren mengdetren­ingssko, som bare egnet seg til rolige langturer, har skoen fått mer fart og tempo, og den fungerer faktisk helt fint til mer høyintense treningsøk­ter.

Overdelen byr på velkjent Kayano-komfort. Det vil si tykk og myk memory foam rundt ankelen og i pløsen, som svaert effektivt avlaster trykket over vristen. Den myke meshen smyger seg rundt foten i en ganske perfekt passform. Asics har tidligere hatt utfordring­er med litt for smale sko, men det har de ikke lenger.

Yttersålen er som den pleier. Det vil si robust og pålitelig på alle faste underlag.

 ?? ?? Haelkragen er som alltid polstret med memory foam, som former seg etter foten.
Overdelen har alltid vaert blant de mest komfortabl­e. Det er den også i denne utgaven.
Haelkragen er som alltid polstret med memory foam, som former seg etter foten. Overdelen har alltid vaert blant de mest komfortabl­e. Det er den også i denne utgaven.
 ?? ?? Torsjonsel­ementet under skoen er blitt mindre. Det har gitt plass til mer skum.
Torsjonsel­ementet under skoen er blitt mindre. Det har gitt plass til mer skum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway