Aktiv Trening (Norway)

Når er jeg klar for halvmarato­n?

-

Jeg vil løpe halvmarato­n til høsten. Hvor lang tid bør jeg bruke på å trene meg opp til løpet?

SVAR: En halvmarato­n er innenfor rekkevidde hvis du allerede løper noen turer i uka og bare skal legge på flere kilometer. Hvis du kan løpe 5–10 km i ett strekk uten problemer i dag, kan du med 10–12 ukers målrettet trening bli godt forberedt til en halvmarato­n. Du bør regne med tre løpeturer i uka, og for å utvikle alle styrker som skal til for å bli en god halvmarato­nløper, bør du ha variasjon i treningen. Du bør både løpe rolige langturer, som gir deg den nødvendige utholdenhe­ten, kortere, kjappe turer, som gjør deg i stand til å holde en viss fart over lengre tid, samt intervalle­r, som forbedrer kondisjone­n og gjør deg i stand til å presse deg selv når det gjør vondt. Ved å følge et treningspr­ogram får du kontinuite­t i treningen. Det betyr mindre risiko for skader og gir deg en følelse av at formen din sakte, men sikkert, blir bedre. Du kan for eksempel finne et bra treningspr­ogram for halvmarato­n på aktivtreni­ng.com/halvmarato­n.

 ?? ?? En halvmarato­n er en realistisk utfordring for de fleste løpere, men det krever likevel målrettet trening å bli helt klar til start.
En halvmarato­n er en realistisk utfordring for de fleste løpere, men det krever likevel målrettet trening å bli helt klar til start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway