Kom i gang med Yoga

Uttitha parsvakona­sana

UTSTRAKT SIDEVINKEL

-

l Still deg med beina fra hverandre, vend høyre fot 90 grader utover, og venstre fot 15 grader innover. Sett høyre hæl på linje med venstre vrist, og legg tyngden på tærne og på utsiden av venstre fot.

l Fordel vekten jevnt over begge føtter. Trekk pusten, og løft armene ut til siden og opp til skulderhøy­de.

l Pust ut, hold høyre kne bøyd rett over ankelen, og bøy venstre kne en anelse. Legg høyre underarm på låret, og sett venstre hånd i hoften. Pek halebeinet mot bakerste hæl, og vri brystet oppover slik at det åpnes.

l Pust inn løft venstre hånd over hodet langs venstre øre med håndflaten ned.

l Legg vekten på yttersiden av bakerste fot for å strekke hele venstre side av kroppen, fra foten til fingertupp­ene. Fest blikket i gulvet eller på den øverste hånden din dersom det ikke er ubehagelig.

l Pust dypt ned i magen fem ganger mens du nyter følelsen av å strekke kroppen. Når du er klar, puster du ut og går tilbake til utgangspos­isjon. Hvil litt, og gjenta øvelsen til motsatt side.

ALTERNATIV Full posisjon

Når du er komfortabe­l med øvelsen over, kan du strekke deg enda dypere ved å plassere høyre hånd på gulvet innenfor foten din og strekker venstre arm over hodet. Vend blikket mot den øverste hånden hvis det ikke gjør vondt i nakken.

STÅENDE

FORDELER

✦ Gir jording

✦ Styrker beinmuskul­aturen

✦ Stimulerer til dypere pust

✦ God balansetre­ning

øtveilspen­s. Hvis du føler at du må løfte bakerste hæl, kan du hvile hælen mot en vegg når du gjør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway