Kom i gang med Yoga

Ardha adho mukha svanasana

HALV HUND

-

l Still deg med føttene i en hoftebredd­es avstand 0,5–1 meter fra en vegg. Hvil håndflaten­e mot veggen i en høyde som kjennes komfortabe­l. Gå langsomt nedover med hendene. Flytt føttene dersom det er nødvendig for å kunne holde armene og overkroppe­n parallelt med gulvet.

l føttene, Legg sprik kroppsvekt­en med tærne, i og trykk roten av stor- og lilletåen ned mot underlaget. Dra anklene fra hverandre (uten å løfte føttene) for å løfte fotbuen, og bøy knærne så mye du trenger for å holde ryggen rett.

l hendene kjernemusk­ulaturen Sprik med mot fingrene, veggen. så Stram og du trykk gir korsryggen ned mot bekkenet støtte. Trekk for å åpne skulderbla­dene området rundt nakken og skuldrene. Strekk nakken, men pass på at den danner en rett linje fra ryggraden. Skyv halebeinet mot den motsatte veggen, og nyt følelsen av å tøye ryggraden. Pust dypt 5–10 ganger, og slipp deretter opp mens du puster langsomt ut.

STÅENDE

FORDELER

✦ Strekker ryggraden

✦ Styrker armene

✦ Styrker lårmuskula­turen

✦ Forbereden­de øvelse til

Hund som ser ned Tips Konsentrer deg om å strekke halebeinet bakover. Det er samme bevegelse som du skal gjøre i Hund som ser ned (s. 65).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway