Kom i gang med Yoga

Adho mukha svanasana

HUND SOM SER NED

-

l Still deg på alle fire, med knærne under hoftene. Sett hendene en håndsbredd foran skuldrene, i en skulderbre­ddes avstand. Sprik med fingrene, og pass på at langfinger­en vender forover.

l Trykk roten av tommel- og pekefinger mot matten. Sett tærne i underlaget. Løft knærne, og skyv samtidig halebeinet bakover og oppover (som i Hund) for å strekke ryggraden (A).

l Hold knærne bøyd, og se for deg at du dytter matten vekk fra deg med hendene, samtidig som du strekker ryggraden. Dra skulderbla­dene ned mot bekkenet, og roter overarmene utover. Senk brystkasse­n mot lårene, og slapp av i nakken.

l «Gå tur med hunden» ved å senke først den ene hælen, og deretter den andre mot matten (B) mens du beveger musklene bak på lårene som om du går.

l Sprik med tærne, og senk begge hælene mot matten. Pass på at kroppsvekt­en din er jevnt fordelt på begge beina, og at du har løftet fotbuene. Ikke ta det så tungt hvis du ikke klarer å sette hælene i gulvet – det blir lettere etter hvert.

l Pust dypt fem ganger. Pust deretter langsomt ut mens du går over i Barnets posisjon (s. 28).

STÅENDE

FORDELER

✦ Motvirker søvnmangel

✦ Reduserer utmattethe­t

✦ Virker beroligend­e på nervesyste­met

✦ Motvirker hjertebank

Tips Du kan minske belastning­en på håndledden­e på følgende måte: Brett inn den korte enden av matten. Plasser håndflaten på matten og fingertupp­ene på gulvet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway