Kom i gang med Yoga

PRANAYAMA

Innføring i

-

Ibegynnels­en av dette yogakurset lærte du om yogapust med magen (s. 36). Denne uken skal vi ta det hele et skritt videre med en spesifikk pusteøvels­e. Aller først kan det imidlertid være nyttig å sette seg litt inn i bakgrunnen for pusteøvels­ene vi gjør når vi trener yoga.

l «prana» Filosofien – energien bak yoga i alle fastslår levende at pusten skapninger. vår er Prana forbundet refererer med også til den energien som strømmer oppover i kroppen vår, den som skapes hver gang vi puster inn. Dersom du trekker pusten dypt akkurat nå, føler du deg både lettere og mer energisk om et øyeblikk. Apana er det motsatte av prana og forbindes med den energien som beveger seg nedover i kroppen hver gang vi puster ut. Dette kan du kjenne når du puster langsomt ut – legg merke til hvordan du føler deg roligere og mer avslappet, som om energien din synker nedover.

l Pranayama – yogaøvelse­r som handler om å kontroller­e pusten – kan ha mange positive effekter, som å roe tankene, kvikke deg opp, øke konsentras­jonen og gjøre deg sterkere og mer konsentrer­t. På neste side skal vi se på en øvelse som hjelper deg med å skape balanse i kroppen din.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway