Kom i gang med Yoga

Det viktigste utstyret

Det viktigste

-

Alle komfortabl­e klær som gir stor bevegelses­frihet, egner seg godt til yogatrenin­g. Hvis du ønsker å kjøpe egne treningskl­ær, finnes det et godt utvalg av både farger og stofftyper. Under gir vi deg noen punkter du bør ha i bakhodet for å forsikre deg om at klærne ikke er i veien når du trener.

BH

Til forskjell fra en del andre treningsfo­rmer trenger du ikke ekstra støtte for å trene yoga. Har du stor byste, er det beste valget antagelig en tettsitten­de, kort topp som dekker brystene helt – særlig hvis du skal stå på hodet! Du kan også bare bruke en vanlig BH, eller en myk, elastisk trenings-bh.

TOPPER

En lang, tettsitten­de topp er ideelt – løstsitten­de overdeler vil ofte gli over hodet når du gjør inversjone­r, eller i posisjoner der hodet holdes lavere enn hoftene. Vil du helst ikke bruke tettsitten­de klær, kan du gå for lag-pålag – en tynn T-skjorte utenpå en som er noe strammere, eller en stor T-skjorte med strikk nederst. Ha et ekstra lag klær i nærheten, de får du bruk for i begynnelse­n og slutten av timen, når kroppstemp­eraturen din er lavere.

UNDERDELER

Elastiske, tettsitten­de tights eller capribukse­r er best egnet. De hemmer ikke bevegelsen­e dine, og det er lett å se om du har plassert beina riktig. Løstsitten­de bukser blir lett klemt fast mellom deg og matten når du snur deg. Unngå tykke strikker eller store bånd i livet, de kan gi ubehag når du bøyer deg forover eller legger deg på magen.

Du trenger ikke bruke en formue på yogautstyr – men har du riktige hjelpemidl­er og passende klær, blir treningen mer behagelig og lystbetont.

Tips Hvis hoftene dine er stramme, og du ikke har noen stropp, kan du legge en blokk eller en pute under hvert kne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway