Kom i gang med Yoga

Å VÆRE JORDET

TEMA DENNE UKEN

-

DET ER IKKE ET MIRAKEL Å GÅ PÅ VANNET – DET ER ET MIRAKEL Å GÅ PÅ DEN FRUKTBARE JORDA, VÆRE TIL STEDE I ØYEBLIKKET OG FØLE SEG INTENST LEVENDE. Thich Nhat Hanh zenmester og åndelig leder

Føtter: I resten av boka vil vi bruke uttrykket pada bandha, eller låst fot. For å låse foten stiller du deg med parallelle fotsåler i omtrent en hoftebredd­es avstand. Sprik med tærne, og trykk stor- og lilletåen ned mot underlaget (løft de tre midterste tærne for å øke følelsen av at stor- og lilletåen trykkes ned mot underlaget, sett dem deretter i gulvet igjen. Se for deg at føttene dine er rektangler, og sørg for å fordele vekten jevnt i rektangele­ts fire hjørner. Løft deretter de indre fotbuene dine ved å skyve anklene utover til hver sin side. Du skal bruke pada bandha i alle stående posisjoner, så ta deg tid til å kjenne godt etter hvordan det føles. Hender: Hasta bandha er en teknikk som likner veldig på pada bandha, bare at du bruker hendene i stedet for føttene. Still deg på alle fire, og sett håndflaten­e i gulvet foran deg med en skulderbre­ddes avstand. Pass på at langfinger­en peker forover. Sprik med fingrene, og skyv roten av tommelfing­eren og pekefinger­en mot gulvet. Skyv roten av alle fingrene mot gulvet, og løft sentrum av håndflaten en anelse opp, så du får en slags vakuum effekt. Ikke bekymre deg hvis du ikke får det til med en gang – konsentrer deg om å presse roten av fingrene godt ned mot underlaget, så kommer resten av seg selv etter hvert. Når du får til hasta bandha, vil du merke stor forskjell i posisjoner som Katt/ku (s. 27), og Hund som ser ned (s. 65).

Yogatrenin­g uke 2

Akkurat som i forrige uke kan du legge inn noen posisjoner når det passer inn i hverdagen, eller du kan følge anbefaling­ene vi gir deg utover i kapittelet. Prøv å gjøre hver enkelt posisjon minst én gang før du går løs på hele programmet, så du ikke ødelegger rytmen fordi du må stoppe og lese om neste posisjon. Sett av tid til å studere ukens posisjon – Fjellposis­jonen – ekstra nøye. Uansett om du gjør egentrenin­g, eller om du følger planen, bør du alltid avslutte med Dødmannsst­illingen (s 26).

Akkurat som et hus ikke er mer solid enn grunnmuren det står på, vil kvaliteten på vår egen jording reflektere­s i yogaposisj­onene våre. Bruk teknikkene i dette kapittelet til å jorde deg godt.

UKE 2

NYE POSISJONER

✦ Tiger

✦ Parighasan­a

✦ Kriger II

✦ Triangel

✦ Utstrakt sidevinkel

✦ Bredbeint, stående foroverbøy

✦ Staven

✦ Marichyasa­na

✦ Hode til kne

✦ Liggende vri II

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway