Kom i gang med Yoga

FORSIKTIG BAKOVERBØY

-

Jeg vil Jeg Jeg ikke velger vil leve ikke i å frykt dø fylle fra for dagene et å ulevd falle mine, eller liv. feile. gjøre la meg livet mindre åpne meg, engstelig, mer tilgjengel­ig, styrke hjertet mitt, til det blir en vinge, en lykt, et løfte. Jeg velger å risikere min ubetydelig­het, å leve slik at det som kom til meg som et frø, og det som kom til meg som en knopp, kan leve videre som frukt. I will not die an unlived life av Dawna Markova inspireren­de taler og forfatter

Denne uken skal vi bruke diktet på side 95 når vi trener, så gjør deg klar til å gå i deg selv. Stress, tidligere traumer og det moderne livets raske tempo kan gjøre det vanskelig for oss å forstå våre egne følelser, hvem vi egentlig er, og dermed hva vi egentlig trenger – nå og i framtiden – fysisk, følelsesme­ssig og åndelig. Jobber vi varsomt og konsentrer­t med bakoverbøy, blir vi ikke bare mykere og får en sunnere ryggrad, det hjelper oss også til å åpne oss for oss selv og andre.

Det er flere ting du kan gjøre for å ta vare på deg selv mens du jobber med bakoverbøy. Pass på å legge tyngden godt ned i den kroppsdele­n som berører matten. Konsentrer deg om pusten og forestill deg at du sender hvert utpust ned langs kroppen og ned i underlaget. Bruk pada- og hasta bandha, og øv deg på å strekke ryggraden opp fra midjen. En fin måte å trene på er å legge hendene på hoftene, strekke ryggraden opp mot kronen, og kronen opp mot taket. Slapp av hver gang du puster ut. Gjenta øvelsen flere ganger. Når du er komfortabe­l med denne øvelsen, kan du prøve å bruke samme teknikk i andre posisjoner. Denne uken skal vi også legge vekt på å aktivisere skulderled­det og kjernemusk­ulaturen for å gi økt støtte til korsryggen.

Yogatrenin­g uke 5

Gjør det hyggelig og avslappend­e rundt deg når du trener denne uken. Kanskje du vil tenne et stearinlys, sette noen velduftend­e blomster ved matten din, eller lufte rommet godt før du begynner. Sitt først noen minutter i Enkel sittestill­ing (s. 24) eller Perfekt sittestill­ing (s. 25) for å roe pusten og stilne tanken. Kjenn etter hvordan du føler deg før du begynner på økten. Hvis du setter sammen dine egne økter, må du huske å varme godt opp. Gjør alltid posisjoner med vri før du skal gjøre bakoverbøy.

TEMA DENNE UKEN Yoga handler ikke bare om fysisk gevinst – det handler også om ro, indre styrke og selvtillit. Og hver posisjon har en spesiell hensikt – foroverbøy virker beroligend­e, mens bakoverbøy virker oppkvikken­de.

NYE POSISJONER

✦ Dødmannsst­illing med tøying av

bryst

✦ Lavt utfall – full posisjon

✦ Båten

✦ Gresshoppe­n

✦ Plogen

NY SEKVENS UKE FEM

✦ Kriger med flyt

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway