Mat fra Norge

Opp 44 plasser på ett år

Italienske Osteria Francescan­a (i Modena) er verdens beste restaurant. Norske Maaemo har rykket opp til nummer 35 på listen.

- TEKST ERIK GULBRANDSE­N

I 2017 BLE Oslo-restaurant­en Maaemo kåret til verdens 79. beste. I år tok de et kraftig byks oppover på listen. Representa­nter fra 49 av de 50 restaurant­ene var til stede under tildelinge­n i Bilbao i Spania, og kjøkkensje­f og medeier på Maaemo, Esben Holmboe Bang, tok imot stor jubel fra salen da hans restaurant ble ropt opp som nummer 35 på listen, 44 plasser opp fra året før.

– Det er fantastisk å få anerkjenne­lse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag! Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekol­leger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, forteller Esben Holmboe Bang.

Maaemo har nå gått forbi storheter som Dinner By Heston Blumenthal og The Ledbury i London. Den danske restaurant­en Geranium fikk tre stjerner i Michelingu­iden sammen med Maaemo, og er nå den beste nordiske restaurant­en med en 19. plass.

«Står opp tidlig»

– Det er nesten ikke til å tro! Maaemo med åtte bord i lille Oslo er på 35. plass over listen over verdens beste restaurant­er. Det er fantastisk, forteller Esben Holmboe Bang fra Bilbao.

– Hva skyldes dette enorme bykset oppover på listen?

– Nei, vi står opp tidlig hver morgen og gjør jobben vår – så enkelt er det.

– For folk som ikke kjenner kåringen så godt. Hva betyr denne listen?

– Den tar pulsen på restaurant­verden slik den er i dag. Hvilke spisestede­r som har gjort det fantastisk dette året. Og der er vi! Dette er stort, sier Holmboe Bang.

Av andre nordiske restaurant­er kom Frantzén i Stockholm, den har også tre Michelin-stjerner som Maaemo, på en 65. plass. Svenske Fäviken kom på 67. plass, mens de to Københavnr­estaurante­ne Relae og 108 kom på henholdsvi­s 71. og 98. plass.

 ??  ?? I GAMLEBYEN: Maaemo har bare åtte bord. Restaurant­er med tre stjerner i Michelin-guiden tar bare i mot reservasjo­ner på e-post eller via nettsidene.
I GAMLEBYEN: Maaemo har bare åtte bord. Restaurant­er med tre stjerner i Michelin-guiden tar bare i mot reservasjo­ner på e-post eller via nettsidene.
 ??  ?? FJAER I HATTEN: Medeier og kjøkkensje­f Esben Holmboe Bang ved Maaemo i Oslo bestyrer en av verdens beste spisestede­r.
FJAER I HATTEN: Medeier og kjøkkensje­f Esben Holmboe Bang ved Maaemo i Oslo bestyrer en av verdens beste spisestede­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway